Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu, iki tane daha dev yatırımı kente kazandırıyor. Bugüne kadar birçok önemli projeyi hayata geçiren Başkan Çerçioğlu, Işıklı Doğal Yaşam Parkı ve 3 bin kişilik Kapalı Spor Salonu’nun temelini, düzenlenen törenle attı. Efeler ilçesindeki Mimar Sinan Parkı’nda düzenlenen temel atma törenine, CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, CHP Efeler Belediye Başkan adayı Anıl Yetişkin, CHP İncirliova Belediye Başkan adayı Osman Gökmen, CHP Yenipazar Belediye Başkan adayı Malik Ercan, CHP Koçarlı Belediye Başkan adayı Özgür Arıcı, ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Whatsapp Görsel 2024 03 06 Saat 15.14.34 7F11Ffc5

“BİZ VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRİRİZ”

Törende ilk konuşan Milletvekili Karakoz, AK Parti hükümetini eleştirerek vatandaşların zor günler geçirdiğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun kente önemli hizmetler gerçekleştirdiğini belirterek yeni dönemde de bu hizmetlerin devam edeceğini söyledi. Karakoz’un açıklamalarının ardından Başkan Çerçioğlu, alkışlar eşliğinde kürsüye geldi. Aydın halkından gelen vergilerle kente hizmet ettiklerini kaydeden Çerçioğlu, “Onlar vadeder biz yaparız. Aramızdaki en büyük fark, 5 yıldan 5 yıla vadedenler yapmadan giderler ama biz verdiğimiz sözleri yerine getiririz.” dedi. İki projenin de Aydın’a hayırlı olmasını dileyen Çerçioğlu, “Işıklı Doğal Yaşam Parkı projesi çok önemsediğim bir proje. Burası da yeşil alan. Toplam 480 bin metrekare üzerinde olacak. Bugün birinci etabını 200 bin metrekare alanın temelini atacağız. Neden bu kadar uzun sürdü derseniz, 200 bin metrekarenin kamulaştırılması uzun sürdü, benim elimde olan bir şey değil. Neyse önemli olan sözümün yerine getirilmesi.” diye konuştu. 

I M G 20240306 W A0029

“BETONDAN UZAK YEŞİLE KUCAK AÇAN BELEDİYEYİZ”

“Aydın’ın Gururu Çerçioğlu” sloganlarıyla vatandaşların desteklerini gösterdiği Çerçioğlu, Işıklı Doğal Yaşam Parkı projesiyle ilgili şu ifadeleri kullandı: “Işıklı Doğal Yaşam Parkı’nda yerel ürün uygulama sahaları, Aydın tohum parkı, tematik bahçeler, meyve bahçeleri, doğal yaşam alanları, hayvanat bahçesi, 9 bin metrekarelik üç tane gölet, çocuk oyun alanları, piknik alanları, seyir terasları, restoranlar, kafeler, kapalı ve açık otopark olacak. Gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik sosyal, spor, piknik alanları olacak. Biz bunu yine vatandaşlarımıza sorduk ve yaptık. Biz bulduğumuz her alanı kamulaştırıyoruz ve Aydın halkının kullanımına açıyoruz. Betondan uzak, yeşile kucak açan bir belediyeyiz. Işıklı Doğal Yaşam Parkı ve 3 bin kişilik Kapalı Spor Salonu’nun temelini atmanın gururunu yaşıyoruz.”
Konuşmasının ardından Başkan Çerçioğlu, açılışa katılan isimlerle birlikte iki projenin de temeli attı.

Whatsapp Görsel 2024 03 06 Saat 15.14.32 62948B44

I M G 20240306 W A0027

0I M G 20240306 W A0025

I M G 20240306 W A0026

I M G 20240306 W A0024

Kaynak: HABER MERKEZİ