Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarihi miras kaçakçılarına bir darbe daha vurdu.

Bozdoğan İlçe Jandarma Komutanlığı, KOM Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen titiz çalışma sonucunda, tarihi eser kaçakçılığı yaptığı tespit edilen bir şüpheli takibe alındı.

Germencik’te yol kayganlaştı, kaza geldi
Germencik’te yol kayganlaştı, kaza geldi
İçeriği Görüntüle

Ekipler, Bozdoğan ilçesi Yenikent Mahallesi’ndeki ikamete düzenledikleri operasyonda, yapılan aramalarda adeta bir define deposuyla karşılaştı.

Evden çıkanlar şaşkına çevirdi!

Operasyonda; 310 adet tarihi eser sikke, 21 adet tarihi obje, 16 adet tarihi yüzük, 2 adet tarihi küpe, elektronik dijital dedektör, 2 dedektör altlığı, yeraltı görüntüleme cihazı (yılan kamera), el dedektörü, 3 metre halat, spanzet ve çelik dübel, sarkaç,dedektör kulaklığı, 4 bakır alan tarama çubuğu, “İşaret ve Semboller” kitabı, hassas terazi, sinyal kesici dedektör, 2 fener, el çapası, powerbank murç ve 60 adet pil ele geçirildi.

Eserler Bizans ve Roma dönemine ait

Ele geçirilen tarihi eserlerle ilgili olarak Aydın Müze Müdürlüğü ile yapılan ön incelemede, eserlerin Bizans ve Roma dönemlerine ait olduğu değerlendirildi. Olayla ilgili şüpheli şahıs hakkında adli süreç başlatıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ