Mehmet Erikmen, seçim sürecinde ve devir teslim töreninde belediyenin 9 milyon borcu olduğunu söylerken devir teslimin ardından muhasebeden bilgi alan yeni Başkan Mustafa Büyükyapıcı borcun Erikmen'in söylediği gibi 9 milyon değil 55 milyon olduğunu açıklamıştı. Büyükyapıcı'nın bu iddialarının doğru olmadığını öne süren Mehmet Erikmen, "Seçim kazananların zafer coşkusu kaybedenlerin mağlubiyet hüznü geçsin gerekli açıklamayı bayramdan sonra detaylı olarak yapacağım.
Benim tek üzüntüm bizim dönemimizde personelimiz bayram ikramiyelerini tam alıyorlardı. Bu bayram alamadıklarını öğrendim. Tek üzüntüm budur. Paylaştığı belgeden de bellidir" dedi.

Karacasu'da matematik olimpiyatlarının 2. aşaması yapıldı Karacasu'da matematik olimpiyatlarının 2. aşaması yapıldı

BÜYÜKYAPICI NE DEMİŞTİ?
Selef başkan Mehmet Erikmen seçimden önce kahve toplantılarında söylediği gibi belediyenin borcunun 9 milyon olduğunu devir teslim törenindeki konuşmasında da yinelerken daha yüksek rakamlar bahsedilmesi sebebiyle Büyükyapıcı bu sözleri memnuniyetle karşılamış ödenmeyecek rakam olmadığını ifade etmişti. Ancak koltuğa oturup tebrikleri kabul ettikten sonra ilk iş olarak muhasebeden borçlarla ilgili doküman isteyen Büyükyapıcı, büyük bir şok yaşadı. Belediyenin 55 milyonu aşkın borcunun olduğuna yönelik doküman önüne konulan Büyükyapıcı adeta isyan etti. "Şok oldum. Böyle birşey olamaz. Nasıl bu kadar rahat söyleyebiliyor? Nasıl inanmıştım, korktuğum olmayacak demiştim. 9 olmaz 10 olur, 12 olur. Birkaç milyon fark olur söylediği rakamla anlarım ama tam tamına dediği rakamla arada 46 milyon var. Dediği rakamın 6 katı önüme konulan raporda yazanlar. Akaryakıt istasyonu ile de komik bir rakam var. Taahhüt edilen miktarda akaryakıt alınmadığında her ay bu ceza geliyormuş. Bu rakam belediyeyi batırır. Şu an anladığım 100 ton akaryakıt satacağım diyor. 60 ton satabiliyor. Aradaki 40 ton dolar bazında buraya yansıyor. Benim anladığım bu. 9 milyon demişti şu an net 56 milyon borç gözüküyor. İnceleyeceğiz. Kötü bir söz de söylemek istemiyorum. Bu kadar da rahat yalan söylenmez. Ne desem bilmiyorum. 9 milyonu bile öderiz diye düşünüyordum. Yapılmış bir iş de yok. Karacasu'nun bütçesi ne? Yüzde 90 müfettiş isteyeceğiz" dedi. Borç dokümanında 20 milyonluk banka kredisi, 439 bin liralık SGK yapılandırması, 1 milyon 200 bin sendika ikramiyesi, 8 milyonluk akaryakıt istasyonu akaryakıt alım taahhüdü nedeniyle dolar kuru bazlı borç dikkat çeken rakamlar arasında yer aldı. Öte yandan henüz işleme alınmamış borçların da olduğu rakamın daha da yükselebileceği öğrenildi. Büyükyapıcı yönetimin detayların belli olmasının ardından kapsamlı bir açıklama yapacağı kaydedildi.

Whatsapp Görsel 2024 04 09 Saat 16.09.51 282112B7

Muhabir: ÖZGÜR DEDEOLUK