Aydem Duyurdu. Nazilli elektrik kesintisi 11 Mayıs 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi Aydem Duyurdu. Nazilli elektrik kesintisi 11 Mayıs 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi
Deve sahipleri arasında ‘peçete’ yüzünden gerginlik oluştuğunu belirten Kaya, “Siz, deveci camiasından silineceksiniz” dedi.İncirliova Belediyesi, 37’nci Deve Güreşi Festivali’ni, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılı anısına gerçekleştirdi. 85 çift devenin güreştiği festivali, yüzlerce vatandaş izledi. Festivalde konuşan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, deveciler Ceyhun Savran ve Nuri Karagöz’e tepki gösterdi. Savran ile Karagöz arasında ‘peçete’ yüzünden yaşanan gerginliği anlatan Başkan Kaya, iki ismin de deve camiasından silineceğini iddia etti.

“YAZIKLAR OLSUN”

İncirliova deve güreşlerini bozmaya, kimsenin hakkı olmadığını belirten Kaya, “Ceyhun Savran diye bir kardeşim var. Parası var, pulu var deveci oldu. Devecilik ayrı, para-pul ayrı. Deve güreşi yapan bir kardeşim daha var. O da Atçalı Nuri Karagöz. Parası olabilir, devesi olabilir ama bu camianın içinde sevgisi, saygısı olacak. Nuri Karagöz, deve çatarken bir peçete sallamış, diğer arkadaş da peçeteden alınmış. Onun için develerini bugün İncirliova güreşine getirmediler. Ben annemden dünyaya geldiğim günden beri deveciyim. Ben Aytekin Kaya’ysam, siz de bu deveci camiasından silineceksiniz. İncirliova güreşini kimsenin bozmaya hakkı yok. Yazıklar olsun. Allah sizi bildiği gibi yapsın” ifadelerini kullandı.