Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Aydın’ın ürünleri yerine Adana kebap tanıtımı yaptığını belirterek Büyükşehir Belediye Başkanını Özlem Çerçioğlu’nu eleştirdi. Savaş, mevcut büyükşehir belediye başkanın Aydın’ın kestane, pide, incir gibi ürünleri dururken Adana kebabının tanıtımını yaparak, kentini değil kendini düşünen bir zihniyete sahip olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi. 
AK Partili Savaş’ın bu açıklamalarına Başkan Çerçioğlu’ndan cevap geldi. 
“MUSTAFA SAVAŞ SEÇİMDEN SEÇİME GELİYOR AYDIN’A”
Aydın Tekstil Park’ta Parla Öğrenci Çalışma Salonu’nun açılış töreninin ardından konuyla ilgili gazetecilerin sorduğu soru üzerine cevap veren Çerçioğlu, Savaş’a tavsiyelerde bulundu.
Açıklamasında Başkan Çerçioğlu, şu ifadeleri kullandı: “Mustafa Savaş, seçimden seçime geldiği için Aydın’a zaten biz bu ürünleri tanıtıyoruz. Farklı kültürleri de kentimize getirmek, biz de o illere gidip kendi kültürümüzü tanıtmak kadar güzel bir şey olamaz ki. Tabi onu anlayacak kapasitede olmadığı için bu soruya bile cevap vermeye değmez. Zaten Aydınlı bizim kestanemizi çok iyi bilir, incirimizi bilir. Tüm Türkiye biliyor, hatta dünya bile biliyor. En kaliteli incirlerin kestanelerin bu memlekette yetiştiğini. Benim ona şöyle bir tavsiyem olacak. Bu dünyaca ünlü ürünlerimiz, incirimiz ve kestanemiz gelecek nesillere bu kalitede aktarılabilmesi için şu jeotermale kendisi bir ‘dur’ desin bakalım. Önce onunla başlasın. İkincisi ise Aydın’ın toprakları o kadar güzel ki dağları o kadar güzel ki bazı bölgelerde artık çam ağaçlarımız yok oldu. Şu madencilere de biraz ‘dur’ desin.” 
“MUSTAFA SAVAŞ, AYDIN MİLLETVEKİLİ OLDUĞUNU HATIRLASIN”
Madene karşı olmadıklarını kaydeden Çerçioğlu, “Elbette, madenlerimizi çıkartacağız. Su kaynaklarımız var bizim orada, vahşice oluyor. Bunlara bir ‘dur’ desin. Jeotermalcilere bir ‘dur’ desin. Aydın, bunların yüzünden jeotermal cenneti oldu. Nefes alınmaz noktaya getirdiler. Daha bunları açmadık biz. Sayın vekilim Bülent Tezcan açacak, kendisinin çok güzel çalışmaları var. Ben çalışmaları görünce şaşırdım. Gerçekten muhteşem tebrik ediyorum. Önümüzdeki hafta içi sayın vekilimizle biz bunları paylaşacağız. Sabah saat 5’te çıksın, gitsin İncirliova ve Germencik’e. İnsanların çürük yumurtadan genzi yanıyor. Birazcık para harcayacak jeotermal firmaları, bacalarını daha kaliteli hale getirecekler. Bu Avrupa’da da var. Dünyanın her ülkesinde var. Ama maalesef buradaki gibi değil. Biraz kontrol kontrol kontrol. Ben daha önce firma ismi vermeden açıkladım. Olması gereken değerlerin üzerinde olan noktaları söyledim. Cumhuriyet Halk Partisi’nin il kongresinde uzun uzun anlattım. O günden bugüne değişen hiçbir şey yok. Mustafa Savaş, arada sırada Aydın Milletvekili olduğunu hatırlasa iyi olacak. Sanki muhalefetteymiş gibi konuşuyor. Aydın Milletvekili, Aydın’ın sorunlarını çözsün.” diye konuştu.  
“MUSTAFA SAVAŞ, TAŞ ÜZERİNE TAŞ KOYMADI”
Çerçioğlu, açıklamasına şöyle devam etti: “Mustafa Savaş ne diyordu, Aydın’ı şantiyeye çevireceğiz. Allah korusun. Bu ne demek biliyor musunuz, ‘Betonlaştıracağım’ demek. Allah korusun. Bakın bu bulunduğumuz ortam, inanın ki rezidans olurdu. Mimar Sinan Parkı’na rezidanslar, TOKİ’ler girerdi. Şimdi Mimar Sinan’da herkesin gözü olan 16 dönüm, kamulaştırdık, yeşil alan yapıyoruz. Oylama yaptık, vatandaşımız ne derse o dedik. 6 Mart’ta kapalı spor salonumuzun temelini atıyoruz ve 200 dönümlük Işıklı Doğal Yaşam Parkı’nın temelini atıyoruz. Orada 200 dönümlük yaşam alanı oluşuyor. Çok kısa sürede bitireceğiz.” Aydın’a dört tane battı çıktı yaptığını ancak 22 yıldır iktidar olan AK Parti’nin kente bir tane bile battı çıktı yapmadığını kaydeden Çerçioğlu, diğerlerini de yapacağını ancak Karayolları’nın engel olduğunu söyledi. Mustafa Savaş’ın taş üzerine taş koymadığını, yaralı parmağa merhem olmadığını ifade Çerçioğlu, “Kalkmış şimdi Aydın’a belediye başkanı. Yok baba yok olmaz öyle şeyler.” şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ