Aydın'ın Karacasu ilçesinde bağımsız belediye başkan adayı olan Kenan Tabak, vatandaşla arasında parti bariyeri olmayacağını ve herkesin kendisine doğrudan ulaşabileceğini söyledi.
Karacasu, tarihindeki en farklı yerel seçimlerden birine hazırlanırken bağımsız belediye başkan adayı Kenan Tabak da en fazla konuşulan isimler arasında yer alıyor. Adaylığa nasıl karar verdiği, seçim çalışmalarını nasıl sürdürdüğü ve seçmenlere neler vaat ettiği şeklindeki sorulara yanıt veren Tabak, ilçe sorunlarının çözümü için gerekir Büyükşehir belediyesi önünde gerek bakanlıkların önünde çadır kurarak hizmetleri söke söke ilçeye getireceğini söyledi.

"SİYASET ÇÖZÜM ÜRETME SANATIDIR"


Kendisi hakkında bilgi vererek açıklamalarına başlayan Tabak, "Uzun yıllar siyasetin içinde bulundum. 1992 CHP kurucu üyesiyim. 1999-2002 arası 3,5 yıl DSP İlçe Başkanlığı yaptım. CHP'den İl Genel Meclis Üyesi seçildim. Sonra Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulundum. 2017 yılında CHP'den istifa ettim. O günden bugüne de bağımsızım. O gün ne düşünüyorsam bugün de aynısını düşünüyorum. Siyaset kurumunun içine düştüğü açmaz, insanlarımızın içerisinde bulunduğu açmaz, insanlarımızın içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal sıkıntılar ve bunlara çözüm üretecek siyaset kurumunun yıpranmış olması beni bağımsız aday olmaya itti. Hangi siyasi parti olursa olsun belli bir çizgide doğrularının olmadığını görüyoruz. Dün siyah dediklerine bugün beyaz, bugün beyaz dediklerine yarın siyah diyecekleri aşikardır. Dün birbirine atacak kurşunu olmayanlar bugün yan yana, dün yan yana olanlar bugün tam zıt pozisyonlarda. Siyaset çözüm üretme sanatıdır. Ama politikacının elinde çözüm üretmek yerine gelen toplumu geren bir işlev kazanmış durumda" dedi.

"DOSTLUK KARDEŞLİK HAKİM OLACAK"


Sözlerini sürdüren Tabak, "Bizim yapmamız gereken bu ilçede dostluğun kardeşliğin beraberliğin nasıl olabileceğini göstermek ve bu birlik beraberlik içerisinde ilçemizin nasıl yönetilebileceğini bir şekilde ispat etmektir. Yaptığımız bu hareketin başarı kazanması siyaset kurumuna da bir hizmet olacaktır. Bu açmazın bir sebebi olan siyasi partilere de bir iyiliktir. Onlar şunu düşüneceklerdir. Bir adam çıkmış, bağımsız aday olmuş, kazanmış. Bu anlamda da toplumun reaksiyonun değerlendirmesini yapacaklardır. Kendileri özeleştiri yaparak yaptıkları yanlışların ne olduğunu saptayacaklar ve düzeltmeye gideceklerdir. Bu bir uyarıdır, demokratik bir haktır. İnsanlar bu ilçeyi de emin ellere bırakmak durumundadır. Kendime güveniyorum, halkıma güveniyorum, bu anlattığım sebeplerden dolayı da bağımsız belediye başkan adayı olarak halkımın huzurundayım. Onların her türlü kararına saygılıyım. Hiçbir belediye başkanı arkadaşımızla bir sorunum yok. Hepsine başarılar diliyorum. İlçemiz ve ülkemiz için bir pencere açacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

HALKIMIZLA ARAMIZDA BİR PERDE YOK


Seçim çalışmalarını nasıl yürüttüğünden bahseden Tabak, "Çalışmalarımızda korna, gürültü olmayacak. Bir miktar broşürle halkıma ulaşmaya çalışıyorum. Onun dışında birebir mahalle ziyaretleri yapıyorum. Esnaf ziyaretleri ve sivil toplum kuruluşu ziyaretlerine şeklinde sürdürmeyi düşünüyorum. Gürültülü patırtılı ilkel seçim metotlarını uygulamayacağım. Seçim arabası bangır bangır geçiyor. İçeride hasta mı var çocuk mu var düşünen yok. Ben ilk aday olduğum 1999'da aynı düşüncedeydim, bugün de aynı düşüncedeyim. Halkımızla aramızda herhangi bir perde yok. Birebir temasta bulunuyorum. Kazandıktan sonra da şunun sözünü veriyorum. Kapısını çalmadan gireceğiniz, her türlü sorununuzla ilgilenecek, sizin sorununuzu kendi sorunu bilecek bir belediye başkanınız olacak. Çözümleri beraber bulup beraber yöneteceğiz. Çok büyük sorunlar yok. Kaynaklar yeterli. Mevcut belediyenin yaptığı hiçbir çalışma yarım kalmayacak. Hiç kimseyle siyasi bir ayrımcılık yaşamayacağım, herkesle eşit mesafede olacağım. Halkımız karşısında boynumuz kıldan ince" dedi.

YAPILMASI GEREKENLER


İlçede gördüğü sorunlardan bahseden Tabak, "İlçemizin nüfusun azalması ciddi problem. İş kaynaklarının azlığı problem. Karacasu olmazsa olmaz ürünlere sahip. Başta zeytin gelir. Zeytin ve zeytinyağını marka yapıp satmamız gerekir. 90 bin dönüm arazide zeytin tarımı yapılıyor. Dekar başına 1 ton alındığında 90 bin ton yapar. Biz bunun 1 lira üzerine çıkacak piyasa oluşturursak ilçeye 90 milyon daha fazla para girmiş olur. Bu bizim için büyük bir kaynaktır. Ürünlerimizi değerlendireceğiz, tarım konusunda turizm konusunda sanayi konusunda. Mesela bir sanayi sorunumuz var. Organize sanayi bölgeleri kurulmalı. Eko turizm ve sağlık turizmi konularında çalışmalar yapılmalı. Karacasu çok zengin. Bir otelimiz yok mesela. Çok büyük sıkıntılar var. Umumi tuvaletler bile insanı utandıracak durumda" ifadelerini kullandı.

Bagimsiz Baskan Adayi Tabak Halkimizla Aramizda Parti Bariyeri Olmayacak 450364 5D884157Fe74Cf1B26326Cb5C16D16E7
"BAŞKAN SEÇİLECEĞİME İNANIYORUM"


Tabak konuşmasının devamında, "Karacasu'ya yakışır bir şekilde hizmet edilmesi gerekiyor. Bunu başaracağımdan eminim. O güç ve irade var. İnsanımızı seviyorum. Hiçbir siyasi ayrım yapmadan gece gündüz demeden beraberce sorunları tespit edip beraberce çözüm bulacağız ve beraberce yöneteceğiz.
Projelerimizi halka danışarak oluşturacağız. Halkımızın fikrini alacağız. Halk denen koca usta her zaman doğruyu bulmuştur. Ben halkıma güveniyorum. Başkan seçileceğime inanıyorum. İnanmasam zaten çıkmam. Yaklaşık 4 bin 500 oyla başkan seçileceğim. Karacasu halkının 4 bin-5 bin oyla beni başkan yapacaklarına inanıyorum. İnsanlar siyasi partilerden uzaklaşmış durumda. Oy vermeye gitmeyi düşünmeyen insanlar var. Bunun benim için bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Siyaset mekanizmanın bu duruma düşmesi de düşündürücü tabi. Bazı çalışmalara motosiketle gidiyorum. Yeri geldiğinde motosiklet yeri geldiğinde traktör. Bunlar neticede bir araçtır. Bizim için önemli olan amaçtır. Çekilme olayı asla olmayacak. Bu kendi kimliğime karşı yapılmış en büyük ihanet olur. Allah sağlık verdiği müddetçe bu işi son noktaya kadar götüreceğim. Bölünme konusunda da. Asla bölmek gibi bir düşüncem yok. İl Genel Meclisi Üyesi adayı olduğum dönemde de her kesimden oy aldım. İl genel meclisi üyeliğim dönemimde Aydın'da ilk çatı cemiyet yeri önergesini Ataköy muhtarımızın talebi üzerine biz verdik ve bugün Aydın'da 350 mahallede bu cemiyet yerleri var bugün.


"BÜYÜKŞEHİR VE BAKANLIKLARIN ÖNÜNDE GEREKİRSE ÇADIR KURACAĞIM"


Tabak sözlerini, "Yol sorunuymuş, su sorunuymuş, elektrik sorunuymuş. Bizi ilgilendirmiyor diye birşey yok. Yolda mı problem var, su da mı problem var. Kalkacağız çözmek için her şeyi yapacağız. Su sorunu varsa ASKİ'yi başvuracağız. Arayacağız daire başkanını. Burada bu sorun var diyeceğiz. Çözmüyor mu? Gideceğiz ASKİ'nin önünde çadır kuracağız. Büyükşehirde kim seçilirse seçilsin uyumlu çalışacağımıza eminim. Büyükşehir Belediyesi önüne çadır kurup o hizmetleri koparmak benim boynumun borcu. Biz, bize verilene razı olmayacağız. Biz koparıp geldiklerimizle, söküp geldiklerimizle belediye başkanlığı yapacağız. Halkımla beraber yapacağım. En güçlü olan halk. Bir partinin bir kesimin başkanı olmayacağım. Karacasu'nun Belediye Başkanı olacağım. Zaman içinde halkımız bunu görecek ve en güçlü bizmişiz diyecek. Bunları ben tek başıma yapmayacağım, halkla birlikte yapacağım. Yollarımız için Bakanlığa gitmek gerekiyorsa oraya gideceğiz. İlçelerimizin girişinde ölümlü kazalar oldu. Biz insanımızın canını sokakta mı bulduk. Beylerin hiçbirinden gık çıkmadı" şeklinde sonlandırdı

Bagimsiz Baskan Adayi Tabak Halkimizla Aramizda Parti Bariyeri Olmayacak 450364 37558E54480758Ec9Bfbc039E1738Ac3

Kaynak: ÖZGÜR DEDEOLUK