Yaz mevsiminin etkisini iyice artırdığı Aydın’da, sıcak hava hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Termometrelerin 39 dereceyi gösterdiği kentte, özellikle öğle saatlerinde açık alanda durmak neredeyse imkânsız hale geldi. Sıcaktan bunalan çocuklar ise serinlemek için tehlikeli bir yönteme başvurdu.
TEHLİKEYE RAĞMEN SUYA ATLADILAR
Efeler ilçesinde bulunan Atatürk Kent Meydanı’ndaki süs havuzu, sıcak havadan kaçan çocukların serinleme noktası oldu. Denize gitme imkânı olmayan çocuklar, meydandaki süs havuzuna girerek serinlemeye çalıştı.
Havuzda eğlenceli anlar yaşayan çocuklar, serinlemenin başka bir yolunu bulamadıklarını belirtti. “Sıcaktan bunaldık. Denize gitme şansımız yok. Bu yüzden suyu bulunca içine atladık. Tehlikeli ama başka çaremiz yok” diyen çocuklar, sıcaktan korunmanın yollarını aradıklarını dile getirdi.
Öte yandın kavurucu sıcaklar nedeniyle Kent Meydanı, Sevgi Yolu ve Adnan Menderes Bulvarı’nın hafta sonunda boş kaldığı görüldü. Kent genelinde sıcak havanın önümüzdeki günlerde etkisini artırarak sürdürmesi bekleniyor.