Aydın'da 20 Mart 2026 tarihinde meydana gelen ve eski Aydınspor Kulübü Başkanı Erhan Özlüer ile kardeşi Ayhan Özlüer'in yaşamını yitirdiği olayın yargılamasında önemli bir gelişme yaşandı.

Efeler ilçesi Girne Mahallesi İsmet Sezgin Bulvarı üzerinde bulunan bir fırında meydana gelen olayla ilgili tutuklu yargılanan Umut Kuru, 20 Ekim Salı günü Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesinde hâkim karşısına çıktı.

İki kardeşi tasarlayarak kasten öldürmekle suçlanan sanık, mahkemedeki savunmasında Özlüer kardeşlerle arasında ticari anlaşmazlık bulunduğunu ileri sürdü.

Duruşmada olay günü yaşananlara ilişkin sanığın anlatımı ile tanıkların ifadeleri dinlendi.

Aydindaki Cifte Cinayet Davasinda Sok Gelisme Tutuklu Sanik Umut Kuru Hakim Karsisina Cikti 3

Sanık Umut Kuru: "Bazen keşke ben ölseydim diyorum"

Özlüer kardeşlerle geçmişte ticari ilişkilerinin bulunduğunu anlatan Umut Kuru, işletme devri, senetler ve alacak meselesi nedeniyle aralarında anlaşmazlık yaşandığını iddia etti.

Olaydan önce kendisine ve ailesine yönelik tehditlerde bulunulduğunu öne süren Kuru, bu nedenle güvenlik endişesi yaşadığını ve silah temin ettiğini söyledi.

Olay günü bayramlaşmak ve senet meselesini görüşmek amacıyla fırına gittiğini savunan Kuru, Ayhan Özlüer'e panikle ateş ettiğini ileri sürdü.

Erhan Özlüer ile arasında ise arbede çıktığını, bu sırada Özlüer'in dengesini kaybederek başını çarptığını iddia etti.

Aydın’da dürümcü bacasında yangın! Trafik durduruldu
Aydın’da dürümcü bacasında yangın! Trafik durduruldu
İçeriği Görüntüle

Yaşananlardan pişmanlık duyduğunu belirten Kuru, savunmasında "Bazen keşke ben ölseydim diyorum" ifadelerini kullandı.

Sanığın tehdit edildiğine ve olayın meydana geliş biçimine ilişkin açıklamaları, mahkemedeki savunmasında ileri sürdüğü iddialar olarak kayda geçti.

Aydindaki Cifte Cinayet Davasinda Sok Gelisme Tutuklu Sanik Umut Kuru Hakim Karsisina Cikti 2

Tanık, silahlı saldırı anını anlattı

Duruşmada dinlenen tanık H.D. de olay anına ilişkin gördüklerini mahkeme heyetine aktardı.

Fırında bulunduğu sırada Umut Kuru, Erhan Özlüer ve Ayhan Özlüer'in aynı masada oturduğunu belirten H.D., sanığın ceketinin önünün kapalı olduğunu ve ellerini ceplerinde tuttuğunu anlattı.

Tanık, Ayhan Özlüer'in konuştuğu sırada Umut Kuru'nun kendisine ateş ettiğini, ardından Erhan Özlüer ile sanık arasında boğuşma yaşandığını söyledi.

Yaşananlar üzerine yardım istemek amacıyla dışarı çıktığını belirten H.D., bu sırada bir silah sesi daha duyduğunu ifade etti.

Mahkemede dinlenen diğer tanıklar da saldırının ardından iş yerinde gördüklerine ilişkin beyanlarda bulundu.

Öte yandan dosyaya yansıyan otopsi bulgularında Erhan Özlüer'in başını sert bir zemine çarpmasına bağlı yaralanmanın ölümünde etkili olduğu belirtildi.

Olayın gerçekleşme biçimi ve sanığın cezai sorumluluğuna ilişkin değerlendirme yargılama sonunda yapılacak.

Umut Kuru'nun tutukluluk hali devam edecek

Sanığın savunması ile tanık ifadelerinin alınmasının ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.

Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Denizli'de bulunan ilgili dosyanın istenmesine karar verdi.

Mahkeme ayrıca tutuklu sanık Umut Kuru'nun tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Özlüer kardeşlerin ölümüyle ilgili davanın bir sonraki duruşması 12 Ocak 2027 tarihinde görülecek.

20 Mart'ta iki kardeş hayatını kaybetmişti

Aydın'da büyük üzüntü yaratan olay, 20 Mart 2026 tarihinde Efeler ilçesindeki bir fırında meydana gelmişti.

Eski Aydınspor Başkanı Erhan Özlüer ve kardeşi Ayhan Özlüer, iş yerinde yaşanan silahlı saldırı ve arbede sonucunda hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından bölgeden ayrılan şüpheli Umut Kuru, polis ekiplerince Aydın-İzmir Otoyolu girişinde yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Kuru, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

20 Ekim'de görülen duruşmada tutukluluk halinin devamına karar verilen Umut Kuru'nun yargılanması, 12 Ocak 2027 tarihinde devam edecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ