Altınkum Yazarlar Festivali programı belli oldu Altınkum Yazarlar Festivali programı belli oldu

İki yıl önce yapılan seçimlerde 29 yıllık başkan Selahittin Çetindoğan'ı devirerek büyük bir zafer kazanan ve Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı'ndaki değişimde de önemli bir rol oynayan Serhan Avşar, başkanlık koltuğuna oturduğu andan itibaren köklü değişimlere imza attı. Görevdeki ikinci yılını dolduran Başkan Avşar ve yönetiminin yaptıkları çalışmalar ve sağladıkları yeniliklerle oda, üyelerine daha iyi hizmet verebilmek adına büyük adımlar attı. 

Zaferle Gelen Buyuk Donusum Baskan Avsar 476651 A07313Aef13E2E10Bf597D79412Ce7F4

ÜYE SAYISINDA REKOR ARTIŞ
Göreve geldiğinden bu yana verdiği tüm sözleri yerine getirerek, üyelerinin güvenini ve saygısını kazandığını dile getiren Avşar, "Görevde bulunduğumuz iki yıl boyunca gece gündüz demeden çalıştık. Her zaman sahada olduk. Bu süreçte en büyük destekçimiz ailemiz ve yönetim kurulumuz oldu. Üyelerimizin en mutlu anlarında, cemiyetlerinde ve açılışlarında yanlarında olduk. Doğal afetler ve görünmez kazalarda yardım kampanyaları düzenleyerek üyelerimize destek verdik. Oda üyeleri arasında güçlü bir dayanışma ortamı oluşturduk. İki yılda üyelerimize dört defa ücretsiz mesleki eğitim, iki defa ücretsiz olarak fuara götürdük. Bu sayede mesleğimizin Aydın'daki yerinin geri kalmamasını sağladık. Bundan sonra da yine aynı hassasiyetle çalışmaya devam edeceğiz" diyerek, üyeleriyle olan güçlü bağlarını ve çalışmalarının ardındaki dayanışmayı vurguladı. Göreve geldiğinde 600 olan üye sayısını 800'e çıkarmayı başaran Avşar, "Esnafımızı bilinçlendirerek resmi kayda davet ettik ve büyük bir aile haline geldik. Kayıt dışı çalışan kalmadı" dedi.

Zaferle Gelen Buyuk Donusum Baskan Avsar 476651 Fc5926Cf9663E741506588E81882F187

“ODAMIZI SAYGIN HALE GETİRDİK”
Avşar, odaya kayıtlı farklı meslek gruplarıyla protokol yaparak kazan-kazan sistemi oluşturduklarını belirtti. "Mesleki yarışmalara girerek dereceye giren üyelerimizin hem yarışma öncesi hem sonrası yanlarında olduk ve onları ödüllendirdik" dedi. Odaya kayıtlı her meslek grubuyla ayrı ayrı toplantılar yaparak mesleki sorunları dinleyip çözüm bulmaya çalıştıklarını ifade eden Avşar, "İki yıllık süreçte odamızın tüm üyelerine ulaşmış durumdayız. Büyük önem verdiğimiz esnaf ziyaretlerini odamız çalışmalarından boşluk buldukça yönetim kuruluyla birlikte yapıyoruz. Odamız ve kurumlar arasında köprülerimizi güçlendirdik. Odamızı daha saygın bir hale getirdik" diye konuştu.

FUARLARA ÜCRETSİZ GÖTÜRDÜ 
Mesleki eğitime büyük önem verdiklerini kaydeden Avşar, "Mesleğimiz en az teknoloji kadar hızlı ilerliyor. Bunun için biz oda olarak mesleki eğitimlere çok önem veriyoruz. Yeni kesimlerde gençlerimiz Aydın’da ve Türkiye genelinde çok güzel ilerledi. Mesleki eğitimlerimizin faydasını oda üyelerimiz fazlasıyla görüyor. Teknik kesimleri eğitimlerimizle aktarıyoruz. Salon işletmeciliği eğitimleri de veriyoruz. Bu şekilde mesleğimizi kurumsal hale sokuyoruz" dedi. İki yıllık süreçte seçimden önce her yıl bir mesleki eğitim sözü verdiklerini hatırlatan Avşar, "Şu ana kadar iki yılda dördüncü mesleki eğitimimizi yaptık. İki defa ücretsiz bir şekilde üyelerimizi fuara götürdük ve bunu devam ettireceğiz. Okullara gidip derslere girerek mesleğimizi anlatıyoruz ve mesleğimizi özendirmeye çalışıyoruz" dedi.

AYESOB İLE İŞBİRLİĞİ
Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Muhammet Ali Künkcü ile işbirliği içinde çalıştıklarını dile getiren Avşar, "Başkanımız Muhammet Ali Künkcü, tüm esnafların yanında olduğu gibi kuaför ve berber esnafımızın yanında. Esnafımızın yararına çalışan Başkanımızla kol kola ve uyumlu bir şekilde görev yaparak üyelerimize destek olmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.

“ÖNCELİĞİMİZ HİJYEN VE İŞ GÜVENLİĞİ”
Aydın'daki berberler, kuaförler ve güzellik salonlarında hijyen standartlarının yükseltilmesine de büyük önem veren Avşar, "Oda üyelerimiz, birinci sınıf tehlikeli grup olarak sınıflandırılıyor. Bu yüzden iş güvenliği uzmanlarıyla anlaştık ve üyelerimize gerekli bilgileri aktardık. Aydın'ımızda hijyen şartlarını üst düzeye çıkardık. Bunu da yaptığımız ziyaretlerle görüyoruz" ifadelerini kullandı.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ