Didim Belediyesi, 19 Mayıs’ta kortej ve konser düzenledi Didim Belediyesi, 19 Mayıs’ta kortej ve konser düzenledi
Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (AYESOB) lokantacı ve pideci esnafının fiyat tarifelerinin belirlenmesi talebiyle toplantı gerçekleştirildi. AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü’nün başkanlığındaki toplantıya Aydın Lokantacılar Odası Başkanı Ali Ongan ve Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, odaların yönetim kurulu üyeleri katıldı.


YÜZDE 49 ZAMLANDI

Toplantının ardından lokanta ve pide fırını işletmeleri ile ilgili 2024 fiyat tarifesi güncellendi. Buna göre, restoran ve kıymalı fide çeşitlerine yüzde 49 zam yapılırken 2023’ün son aylarında 98 liradan satılan tekli kıymalı pidenin fiyatı bu güncellemelerle 137 liraya çıktı. Çorba fiyatı ise 100 lira olurken güncellenen fiyat listeleri 8 Ocak'tan itibaren uygulanacak.

TÜKETİCİYİ DÜŞÜNDÜK

AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü, lokantacı ve pideci esnafının talebi doğrultusunda yeni bir zam kararı aldıklarını söyledi. Kıymalı pide ile birlikte lokanta yemeklerine yüzde 49 zam yapıldığını ifade eden Künkcü, “Esnafımızın maliyetleri çok arttı. Maaş ve SGK giderlerindeki artışı da göz önünde bulundurarak lokantacı ve pideci esnafının fiyat tarifeleriyle ilgili güncelleme talebini ele aldık. Tüketicileri de düşünerek yemek ve kıymalı pide çeşitlerine yüzde 49 oranında esnafın zam kararı aldık” dedi.aydinda-pes-pese-zamlar-434771-5e682374dc22cf5c16aa238379ccd88c.jpgaydinda-pes-pese-zamlar-434771-9c061bab77e9a242df6fda0c4b1aa2a2.jpgaydinda-pes-pese-zamlar-434771-9f152877b04250a30a43322f27341baf.jpgaydinda-pes-pese-zamlar-434771-922dbb947a406021b225e8a428996ca3.jpg