ADÜ Çine Meslek Yüksekokulu’nun ekmek üretim alanın dersler dışındaki zamanlarda AYTO AYMES’e sınav alanı olarak tahsis edilmesini içeren protokol, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent ve Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken tarafından imzalandı.

AKADEMİK İŞBİRLİĞİ

Aydın Ticaret Odası iştiraki olan AYTO AYMES Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri Ltd. Şti iş birliği ile gerçekleştirilecek olan eğitim, sınav ve belgelendirme faaliyetlerine ilişkin esaslar ile yükümlülükleri içeren protokol kapsamında; gıda sektöründe faaliyet gösteren AYTO AYMES Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi’nin Fırın ve Unlu Mamuller Üretim Operatörü alanında yapılacak sınav ve belgelendirme süreçlerinde, ADÜ Çine Meslek Yüksekokulunun ekmek üretimi yaptığı fırın alanının eksik olan ekipmanlarının tamamlanarak, meslek yüksekokulunun Gıda İşleme Bölümü dersleri dışındaki zamanlarda AYMES’e sınav alanı olarak tahsis edilmesi, ilgili bölüm akademisyenlerinin kendi istekleri doğrultusunda değerlendirici, iç doğrulayıcı, karar verici, eğitmen, komite ve komisyon üyesi olarak görev almaları sağlanacak.

Aydinda Onemli Isbirligi 450936 544A47F05075B1626Abb1Bcccd0C6F04

BELGELİ İŞ GÜCÜ

Protokol ile birlikte; AYMES’in sektörel olarak yapacağı seminer ve eğitimlerde; ADÜ’de ve meslek yüksekokullarda görev yapan akademisyenlerin uzman desteğine başvurulacak. Bu kapsamda; Çine Meslek Yüksekokuluna Gıda İşleme Bölümü derslerini uygulamalı olarak yapabilecekleri bir ortam sağlanarak, sektörün beklentilerine uygun donanımlı ve belgeli bireyler yetiştirilebilecek. Sağlanan istihdam ile aynı zamanda sektörde belgesiz olarak çalışan kişilerde belgeli iş gücü haline getirilecek.

EKONOMİYE KATKI

Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında ADÜ’nün Aydın için yenilikçi çözümler ürettiğini ve toplumsal kalkınmaya katkı sağladığını belirten Rektör Prof. Dr. Bülent Kent, “Üniversitemiz ve Aydın Ticaret Odası arasında imzalanan protokol ile sanayi iş birliğini güçlendirmek için önemli bir adım atıyoruz. Bu iş birliği, öğrencilerimize gerçek dünya deneyimleri sunacak, araştırma ve geliştirme faaliyetlerimizi destekleyecek ve yerel ekonomiye katkı sağlayacaktır. İş birliğinin her iki taraf için de faydalı olmasını temenni ediyorum. Tüm bu amaçlar doğrultusunda, eğitimdeki kararlılığımızı ve öğrencilerimize olan sorumluluğumuzu sürdürecek iş birliği projelerinde yer almaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ