Basın mensuplarıyla kahvaltılı bir toplantıda bir araya gelen İl Müdürü Yığmatepe, geçtiğimiz yıllarda Güzelhisar KYK Yurdu’nda asansör düşmesi sonucu hayatını kaybeden Zeren Ertaş’ı anarak asansörlerin durumu hakkındaki süreci anlattı.
"11 ASANSÖR ETİKET ALDI"
Yığmatepe, Aydın’daki KYK yurtlarında toplam 32 asansörün kapalı durumda olduğunu, bu asansörlerden 19’unun ihalesinin tamamlandığını belirtti. Bu 19 asansörden 11 tanesinin gerekli etiketi alarak kullanılabilir duruma geldiğini belirten Yığmatepe, “ “Diğer 13 asansör için bakım çalışmaları peyderpey sürüyor. Hedefimiz, öğrenciler yurtlara döndüğünde tüm asansörlerin eksiksiz şekilde çalışır hale gelmesidir. Bu süreci titizlikle takip ediyoruz” dedi.

“ZEREN’İN ÖLDÜĞÜ YURTTA PROBLEM YOK”
Özellikle kamuoyunda hassasiyetle takip edilen Güzelhisar KYK Yurdu’na da değinen Yığmatepe, burada da ihale sürecinin tamamlandığını ve asansörlerde bakım-onarım işlemlerinin bir hafta içinde tamamlanacağını duyurdu. Yığmatepe, “Orada da herhangi bir problemimiz kalmadı. Öğrenciler geldiğinde hepsini hazır hale getireceğiz” diyerek asansörün yeni öğretim yılında çalışır duruma geleceğini ifade etti.
“GÜVENLİ ORTAM İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Yığmatepe, KYK yurtlarında asansör güvenliği başta olmak üzere tüm teknik donanımın iyileştirilmesi amacıyla yapılan çalışmaların titizlikle sürdüğünü ifade ederek, “Tüm tespitlerimizi yaptık, ihaleler tamamlandı. Öğrencilerimiz için güvenli bir yurt ortamı oluşturmak en büyük önceliğimiz” diye konuştu.




