Aydın’ın Yenipazar ilçesinin Karaçakal Mahallesi’ndeki Kocameşe mevki Alioğulları yolu üzerindeki ağaçların uzayan dalları tehlike saçıyor. Ağaçların uzayan dallarının, elektrik tellerine yakınlığı ise vatandaşları korkutuyor. Ağacın dalları ile elektrik tellerinin temas etmesinin bir yangına sebebiyet vereceğinin endişesini taşıyan mahalle sakinleri, AYDEM’i göreve davet etti.
“İNSANLARIN EMEKLERİ VE DOĞASI YOK OLMASIN”
Mahalle sakinlerinden Nusret Güngör, ağaçların acilen budanması gerektiğini belirterek “Ağaçların uzayan dalları ile elektrik tellerinin arasında birkaç metre var. Rüzgarın etkisiyle ağaç dalları ve elektrik telleri birbirine temas edebilir. Bu durum ise bir yangın felaketi oluşturur. Bir kıvılcımla bile bu bölge yok olur. Çünkü bölgede çok fazla çam ağacı var.
Oluşacak bir yangında çam ağaçların da etkisiyle alevler, Çine’deki Madran Dağı’na gider. Bu bölgede çıkacak bir yangının önüne geçilemez. Bizler, yöre halkı olarak korku içindeyiz. Acilen önlem alınmalı ve ağacın dalları budanmalı. Elektrik tellerinde de bir sorun varsa onlar için gerekli çalışmalar yapılmalı. Geçtiğimiz günlerde elektrik panosundan kaynaklı Savrandere’de yangın çıktı. Bu yangın, 17 saatte kontrol altına alındı. Yangında 320 hektarlık alan yandı. Savrandere’nin benzeri burada yaşanmasın. AYDEM acil bölgeye gelerek önlem almalı. İnsanların emekleri, evleri, doğası yok olmasın. Yetkilileri göreve davet ediyoruz.” dedi.