Kutlama programı, Aydın Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi çelenklerinin sunulmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajı da okundu.

ÜSTEĞMEN ÇAKMAK’TAN ANLAMLI KONUŞMA
Garnizon Komutanlığı adına Jandarma Üsteğmen Yusuf Çakmak günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında şunları kaydetti: “30 Ağustos 1922’de kazandığımız zaferin 103. yıldönümünü ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Asil Türk milleti, kahraman Türk ordusu ile birlikte varlığına ve vatanına kast edenlere karşı 103 yıl önce bugün, kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretle yeniden dirilerek topyekûn bir var oluş mücadelesi sonucunda eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır.”

YOĞUN KATILIM
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları ekibi sahne aldı. Program, Vali Yakup Canbolat’ın makamında düzenlenen Tebrikat Töreni ve protokol üyelerini kabulüyle sona erdi. Programa Aydın Valisi Yakup Canbolat, Aydın Büyükşehir Başkan Vekili Polat Bora Mersin, İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karataş ile askeri erkan, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri gaziler ve vatandaşlar katıldı.








