Aydın SES Gazetesi’nden Mehmet Kavas’ın haberine göre, Türk siyaset tarihinde ‘demokrasinin beşiği’ olarak anılan Aydın’da, son günlerde istifa trafiği yaşanıyor. Genel seçimler neticesinde toplam 8 vekilini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) gönderen Aydın’da, belediye başkanlarının ardından milletvekilleri de partilerinden kopuyor.
BİR AYDA 4 İSİM PARTİ DEĞİŞTİRDİ
Son bir aylık süreçte 8 milletvekilinden 4’ü partisinden ayrıldı. Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül ve Evrim Karakoz, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP), Ömer Karakaş ise İYİ Parti’den istifa etti. Milletvekilleri Tezcan, Bülbül ve Karakoz, Özgür Özel’in genel başkanlığını yaptığı Yeni Parti’ye geçti. Milletvekili Karakaş ise iktidar partisi olan AK Parti’ye katıldı. Aydın siyasetinde dengeleri değiştiren bu geçişler neticesinde AK Parti’nin 4, Yeni Parti’nin 3, CHP’nin ise 1 milletvekili bulunuyor. Böylelikle İYİ Parti, Aydın'da vekilsiz kaldı.
YILDIZ DA PARTİ DEĞİŞTİRDİ
Öte yandan şu anda CHP Aydın Milletvekili olan Hüseyin Yıldız ise 22 Nisan 2018 tarihinde partisinden istifa ederek İYİ Parti’ye geçmişti. O dönem yeni kurulan İYİ Parti'nin seçimlere katılabilmesi ve Meclis'te grup kurabilmesi için gerekli milletvekili sayısına ulaşması açısından İYİ Parti’ye katılan Yıldız, 10 Mayıs 2018 tarihinde ise partisi CHP’ye geri dönmüştü.








