Aydın Sağlık ve Turizm Derneği Kuşadası'nda düzenlenen lansman toplantısında buluştu. Konusununun uzmanı çok sayıda ismin katıldığınız toplantıda derneğin kuruluşu ve Aydın'a sağlayacağı katkılar kapsamlı olarak ele alındı.
Charisma Otel'de düzenlenen toplantıya ADÜ Başhekimi Prof. Dr. Mücahit Avcil, ADÜ Turizm Fakültesi Sağlık Turizmi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahu Yazıcı Ayyıldız, İzmir Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Bülent Cinel, Sağlık Turizmi Koordinatörü Togan Babayiğit, Kuşadası İlçe Sağlık Müdürü Dr. Başak Durmuş Öztürk, Ortodontist Dr. Orhan Babayiğit, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. İlhan Özkan, Estetik Dermal Dr. Eyyüp Polat, Medikal Estetik Dr. Sibel Tolgay, ADÜ Turizm Fakültesi Dr. Öğretim üyesi Muhammed Baykal, Söke Devlet Hastanesi Hemşire Sezer Duman'ın yanı sağlık, otel ve turizm acenta temsilcileri katılım gösterdi.
''SAĞLIK TURİZMİNİN DAHA NİTELİKLİ YAPILABİLMESİ İÇİN KURULDUK''
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Aydın Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Doç Dr. Ahu Yazıcı Ayyıldız, derneğin kuruluş vizyonu ve hedeflerini anlatarak başladığı konuşmasında, ''Kuşadası merkezli bir derneğiz. Amacımız hep beraber bu işi bölgemizde çok daha iyi yerlere getirmek. Biz fakültemizde lisans ve yüksek lisans düzeyinde sağlık turizmi eğitimi veriyoruz ve her sene yüzlerce öğrencimizi bu alanda eğitim olarak sektöre istihdam ediyoruz. Dernek üyelerimizle beraber buradaki amacımız sağlık turizminin daha nitelikli halde yapılmasını sağlamak. Kuşadası, Didim ve Aydın deniziyle, güneşi, tarihi ve kültürel değerleriyle zaten çok ön planda bir destinasyon. Sağlık turizmi de son yıllarda çok popüler ve turizmde gelir pastalarından önemli bir kısmını oluşturuyor. Hem kamuyu hem de özel sektörü bir araya getirerek biz bu işi nasıl yapabiliriz, daha fazla bu bölgenin adını nasıl duyurabiliriz ve bölgemize yurtdışından daha fazla turist nasıl çekebiliriz fikirlerinden yola çıkarak derneğimiz çatısı altında toplandık.
''KUŞADASI'NIN SAĞLIK TURİZMİ POTANSİYELİ YÜKSEK''
Kuşadası'nın sağlık turizmi çerçevesinde yüksek bir potansiyele sahip olduğunu belirten Doç Dr. Ayyıldız, ''Kuşadası’nın sadece bir turizm merkezi değil, aynı zamanda sağlık turizmi açısından da önemli bir potansiyele sahip. Bu bölgede sağlık turizmi adına çok güzel işler yapılıyor. Ancak bu alanda daha güçlü bir sinerji yaratmak, ortak hareket etmek gerekiyor. Sağlık ve turizmi bir araya getiren bir logo ve rota oluşturduk. Nasıl güneş Kuşadası’nı simgeliyorsa, Hipokrat'da sağlığı temsil ediyor. Biz bu iki gücü birleştirerek daha güçlü bir mesaj veriyoruz.”sözlerine yer verdi.
''AMACIMIZ SAĞLIK TURİZMİNDE DÜNYAYA KALİTELİ HİZMET VEREBİLMEK''
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Başhekimi Prof. Dr. Mücahit Avcil, Türkiye'de verilen sağlık hizmetlerinin diğer ülkelere göre çok ileri düzeyde olduğunu anlatarak, ''Halkımıza hizmet verebilmek için sağlık turizmi yapıyoruz. Bunun yanı sıra ana hedefimiz yurt dışında sağlık sorunları yaşayan hastaları ülkemize getirerek burada sağlık hizmetlerimizden yararlanmalarını sağlamak. Amacımız, yalnızca yeni bir fiziksel alan değil, aynı zamanda yeni bir anlayışın, yeni bir bakışın ifadesidir. Sağlık artık yalnızca sınırlar içinde değil, sınırlar ötesinde de umut olmak anlamına geliyor. Ve bu umut, sadece bir hedef değil, aynı zamanda bir sorumluluktur. Amacımız yalnızca tedavi sunmak değil; güven vermek, etik değerlerle hareket etmek ve kaliteyi bölgemizde uluslararası düzeyde temsil etmektir.'' dedi.