Tarımsal kuraklığın yaşandığı Aydın’da, Söke Ovası’nda ikinci kat suyunu alamayan 70 bin dönüm arazi için 4-5 gün tüm sulama kanalları kapatılırken, Büyük Menderes Nehri’nin suyu Söke’ye yönlendirildi. Nehirden Efeler ilçesindeki sulama kanalına su verilmemesi nedeniyle mağduriyet yaşayan bölge çiftçileri, susuzluktan ürünlerinin zarar göreceğini ifade ederek, Aydın regülatörü önünde toplanıp yol kapatarak eylem yapmıştı. Jandarma ve Aydın İl Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu ile Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu’nun devreye girmesiyle yol tekrar trafiğe açılmıştı. Söke’nin ihtiyacı olan suyu almasının ardından, Kendirlioğlu DSİ 21. Bölge Müdürü Birol Çınar ile yaptığı görüşmeden olumlu sonuç aldı ve DSİ tarafından Menderes Nehri’nden A1 Kanalı’na su verilmeye başlandı. Bu gelişme, ürünleri kuraklık tehdidiyle karşı karşıya kalan çiftçiler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Aydin Ovasina Can Suyu Taris Baskani Onaldan Tesekkur 589809 Eb9E665A57C840Dde79Cec3Ce1097A26

Kendirlioğlu, sulama sezonunun normal şartlarda tamamlandığını belirterek, “A1 Kanalı’ndan sulama yapan çiftçilerimizin başka su kaynağı yoktu, su talep ettiler. Ancak o sırada Söke’de ikinci kat suyunu alamayan 70 bin dönüm arazi vardı. Tüm kanallar 4-5 gün kapatıldı, Söke’nin ihtiyacı karşılandı. Denizli tarafında yağan yağmur ve nehrin yatak suyunun artmasıyla DSİ ile görüşerek A1 Kanalı’na yeniden su verilmesini sağladık. Bu süreçte destek olan DSİ 21. Bölge Müdürümüze ve tüm yetkililere teşekkür ederiz. Yatak suyu yettiği sürece çiftçilerimiz sulamaya devam edebilecek” dedi.

Gönüllüler, Akbük’e Kütüphane kazandırmak için kolları sıvadı
Gönüllüler, Akbük’e Kütüphane kazandırmak için kolları sıvadı
İçeriği Görüntüle

Aydin Ovasina Can Suyu Taris Baskani Onaldan Tesekkur 589809 70Ad43Dd6397143E9D9124E49766Bc3A

Aydın Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Tolga Önal da, “Aydın Tariş olarak Efeler ilçemizde Menderes Nehri’nden suyun yeniden A1 Ana Kanalı’na verilmesi bizleri ve üreticilerimizi çok mutlu etti. Başta Aydın Valisi Sayın Yakup Canbolat olmak üzere, DSİ 21. Bölge Müdürlüğü, Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanımız Mehmet Kendirlioğlu’na teşekkür ediyoruz. Sıcak yaz günlerinde bir damla su bile üretim için can suyu gibidir. Üreticilerimizin ürün gelişimine katkı sağlayacak bu gelişme, herkes için rahatlatıcı oldu” ifadelerini kullandı.

Aydin Ovasina Can Suyu Taris Baskani Onaldan Tesekkur 589809 E63519908D439177C2Db2630A3F84Ea1

Muhabir: EMRAH DİNÇER