Kuyucak halkının JES direnişine CHP’li Karakoz ve Doğanca’dan destek Kuyucak halkının JES direnişine CHP’li Karakoz ve Doğanca’dan destek

'CHP benim evim ve ben ev sahibiyim' dedikten sonra CHP’den istifa eden Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, bir süre bağımsız olarak yoluna devam etti. Seçimler yaklaşırken parti arayışına giren Atay, kendisine mahallenin güzel kızı benzetmesi yapmıştı. Cumhur İttifakı’nın sırt çevirdiği Atay, şahsi menfaatleri doğrultusunda İYİ Parti’nin yolunu tuttu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in hür ve müstakil olarak yerel secime girme kararı sonrası Aydın İYİ Parti’de oluşan heyecan Atay’ın partiye katılmasıyla adeta yok oldu.

Efeler Belediye Başkanlığı koltuğunu başkasına kaptırmak istemeyen Atay’ın 5 yıldır yok saydığı, kapısının önünden geçmediği, sürekli dirsek gösterdiği İYİ Partiden aday olması partilileri küstürdü.

İYİ PARTİ’DEN ATAY’A OY YOK

Atay’ın talimatıyla İYİ Parti Efeler Belediye Meclis üyesi aday listesi partiyle ilgisi olmayan atanmış ve kontenjan isimlerle dolduruldu. İYİ Partililer, “devşirmelere üst sıraları koyun diye partiyi kurmadık. Bizden bu belediye başkan adayına da meclis üyesi listesine de oy yok” diyerek yerel secimde Atay’a destek olmayacaklarını açıkça ilan etti. İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Ertürk’ün de parti teşkilatında oluşan tepkiler üzerine Atay’ın seçim çalışmalarına katılmadığı ifade ediliyor.

VATANDAŞLAR YÜZÜNE HASRET KALDI

İYİ Parti’den destek bulamayan ve tek başına kalan Mehmet Fatih Atay, kitap kafe açılışlarıyla göz boyamaya çalışıyor. Göstermelik açılışlarda ve tek tük yaptığı mahalle ziyaretlerinde ilgi görmeyen Atay, son günlerde seçmen karşısına bile çıkmaz oldu. Efeler Belediye Başkanlığı için rakipleri sahada harıl harıl çalışırken Efeler 09 SFK maçı ve açılışlar dışında vatandaşların yüzüne hasret kaldığı Atay’ın yakın çevresine da kazanma ihtimalinin olmadığını ve yarışta havlu attığını söylediği öğrenildi.

KARALAMA SİYASETİNE BAŞLADI

31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde kaybedeceğini anlayan İYİ Partili Mehmet Fatih Atay, kirli siyasete yöneldi. Yerel seçim çalışmaları ve projeleriyle vatandaşların gönlünü fetheden CHP Efeler Belediye Başkan Adayı Anıl Yetişkin hakkında asılsız ithamlarda bulunmaya başladığı ortaya çıktı. Atay’ın CHP’li Anıl Yetişkin seçimi kazanırsa kitap kafeleri kapatacağı ve bu yüzden kendisine oy verilmesiyle ilgili açılışlarda konuşmalar yaptığı öğrenildi. Atay’ın eğitime destek için açtığı kitap kafeleri siyasete alet etmesi tepkiyle karşılandı.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ