Son dönemde konut fiyatlarındaki artış ve konut tercihlerindeki değişiklikler, arsa fiyatlarının da yükselmesine neden oldu. Bu durumda vatandaşlar, kendi evlerini inşa etmek için arsa satın alıyorlar veya tiny house gibi alternatif konut seçeneklerini arsa üzerine yerleştiriyorlar.

Arsa fiyatlarındaki artış, yatırımcıları arsa kredilerine yönlendiriyor. Arsa kredisi ile arsanın bedeli taksitler halinde ödenebilmekte, bu da arsa alanların üzerindeki maddi yükü azaltmaktadır.

Arsa2

Değerlenen arsalar için sunulan kredi seçeneklerinde esnek ödeme planları da bulunmaktadır. Arsa alacak kişiler, arsa kredisi ile ödeme planlarını belirleyerek daha rahat bir şekilde yatırım yapabilmektedirler.

Bugday Tarlasi Aa 1859097

Arsa kredisi sunan birçok banka bulunmaktadır. Bu bankalar arasında genellikle önde gelen kamu bankaları ve özel bankalar yer almaktadır. Arsa kredisi faiz oranları bankadan bankaya değişiklik gösterebilir, çünkü faiz oranları genellikle müşterinin kredi geçmişi, gelir durumu ve kredi tutarı gibi faktörlere bağlı olarak belirlenir. Ancak genellikle rekabetin etkisiyle bankalar arasında benzer faiz oranları sunulmaktadır.

Peki arsa kredisi hangi bankalar veriyor? İşte faiz oranları…

ALBARAKA ARSA FİNANSMANI

Gayrimenkul yatırımı yapmayı planlayanlara Albaraka Türk’ten 60 ay vadeyle yüzde 100'e kadar kredi kullanma imkanı sunuluyor. Söz konusu kredisi belediye sınırları içinde yer alan ve imarlı olan arsalar için veriliyor.

Arsa finansmanından gerçek kişi olarak faydalanmak isteyenlerin kimlik kartı, gelir belgesi ve arsanın tapu fotokopisi ile başvuru yapmaları gerekiyor.

Kredi Tutarı: 200 bin TL

Vade: 60 ay

Faiz: Yüzde 4,3

Aylık taksit: 11.664,91 TL

Geri ödenecek tutar: 699.895,85 TL

W Arsago Blog 10

ZİRAAT BANKASI ARSA KREDİSİ

Ziraat Bankası, arsa kredisinde 36 aya varan vade imkanı sunuyor. Vatandaşlar, Ziraat Bankası arsa kredisini satın alacakları, arsanın ekspertiz değerinin en fazla yüzde 50'si kadar kullanabiliyor.

Ziraat Bankası arsa kredisi kapsamında alınacak olan arsanın belediye sınırları içerisinde ve imarlı olması şartları aranıyor.

TEB ARSA KREDİSİ

TEB, arsa alacaklara, satın alınacak arsanın ekspertiz değerinin yüzde 50'sine kadar kredi kullanma imkanı sunuyor. Talepler satın alınacak arsanın ipoteği ile değerlendiriliyor ve, arsanın imarlı olması şartı aranıyor.

TEB arsa kredisinde kredinizin faizi, piyasadaki faiz oranı değişikliklerinden etkilenmiyor ve kredi vadesi boyunca sabit kalıyor.

Kredi Tutarı: 150 bin TL

Aydın'da düğün salonu fiyatları ne kadar? İşte Aydın'da 2024 düğün salonu fiyat tarifeleri Aydın'da düğün salonu fiyatları ne kadar? İşte Aydın'da 2024 düğün salonu fiyat tarifeleri

Vade: 12 ay

Faiz: Yüzde 3.99

Aylık taksit: 17.102,75 TL

Geri ödenecek tutar: 205.233,22 TL

Istanbulda Nereden Arsa Alinir

TÜRKİYE FİNANS ARSA KREDİSİ

Yatırım amaçlı arsa satın almak isteyen bireysel kişiler için Türkiye Finans bankası arsa kredisi sağlıyor. Satın almak istediğiniz gayrimenkul Türkiye Finans tarafından satın alınıyor ve istenilen vadeye göre üzerine kâr payı ilave edilerek kişiye satışı yapılıyor.

Kredi Tutarı: 200 bin TL

Vade: 12 ay

Faiz: Yüzde 4.00

Aylık taksit: 22.311,27 TL

Geri ödenecek tutar: 267.735,24 TL

Kaynak: HABER MERKEZİ