Hametan Krem Fiyatı Ne Kadar? Ne İşe Yarar? Yüze Sürülür Mü? Hametan Krem Fiyatı Ne Kadar? Ne İşe Yarar? Yüze Sürülür Mü?
Türkiye genelinde arıcılık yapan 85 bin vatandaş, arı fiyatı için gözlerini Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ne çevirmişti. Arıcıların açıklanmasını sabırsızlıkla beklediği arı fiyatını, Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da belirledi. Arı üretiminde liderliği elinde bulunduran Aydın’da arı üretimi yapan arıcıların kovanlarını inceleyen ve üretimde yaşanan maliyet artışını değerlendiren birlik, bir çıta arının taban tavsiye fiyatını 350 lira yaptı.

AYDIN BİR NUMARA

Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, arı taban satış fiyatı ile ilgili açıklama yaptı. Aydın’ın arı üretiminde Türkiye’de birinci olduğunu belirten Başkan Özdemir, “Ülkemizde vatandaşlarımız, arılarını kış aylarında en fazla Aydın’a getirir. Çünkü Aydın’da kış mevsimi, sıcak ve ılıman geçiyor. Bu da arıcılar için büyük bir nimet. Birliğimize kayıtlı yaklaşık 2 bin arıcı ve 365 bin civarında kovan var. Şu anda ilimizde ise yerli ve yabancı olmak üzere en az 20 bin arıcı ve 2 milyon kovan arı bulunuyor. Bu arıcıların büyük bir kısmı, ilimizde arıyı geliştirip satıyor. Bu sene, arılar çok iyi gelişti. Nereye satıyorlar? Arılarımız Karadeniz, Akdeniz, Marmara, Doğu ve Güney Anadolu bölgelerinde alıcı buluyor. Bu ayın sonuna doğru arı satışı başlar. Şu anda arıcılarımız, merakla arı taban satış fiyatını açıklamamızı bekliyor” dedi.

“HAYIRLI OLSUN”

Arı fiyatını, üreticilerin elindeki arı miktarını ve girdi maliyetlerindeki artışı baz alarak belirlediklerini anlatan Özdemir, “Bir çıta arının taban tavsiye satış fiyatı 2022 yılında 150 liraydı, 2023 yılında 200 liraydı. Bu yıl taban fiyatı 150 lira artırarak, 350 liraya çıkardık. Üreticilerimiz, gücüne göre arılarını 350 liradan daha yüksek fiyatlara satabilirler. Birlik olarak belirlediğimiz taban fiyatın, 85 bin arıcımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.