Halk TV'nin haberine göre araç almak isteyenler büyük zamla karşı karşıya.

Piyasada araç bolluğu yaşanırken, ekonomik kriz vatandaşları zor durumda bırakıyor. Araç almak isteyenler, galericilerden gelen kötü haberle karşılaştı. Yeni bir zam kapıda.

Bayram öncesinde uygun fiyatlı araçların satıldığını belirten oto galericiler, mevduat faizlerinin yüksek olması nedeniyle piyasada durgunluk yaşandığını ifade etti. Fiyatların yüzde 20 düştüğünü dile getiren galericiler, ilerleyen dönemde sıfır araçlara zam gelmesini beklediklerini açıkladı.

Araba Alacaklara Kritik Uyari Bayram Oncesi Buyuk Zam Kapida 478211 77444Fcfb3A68Ecc1A58C645B0Cf8Cc8

FİYATLAR YÜKSELECEK

Oto galerici Gürkan Keleş, bayram öncesi daha uygun fiyatlı araçların satıldığını belirtti. "İkinci el araç fiyatları da düşmüş durumda. Sıfır araçlarda da fiyatlar bir miktar geriledi. Araç fiyatları ortalama yüzde 20 düştü. Şu anda araç almak isteyenler için uygun bir zaman. Ancak ilerleyen dönemde araba fiyatlarının yükseleceğini düşünüyoruz." dedi.

ÖNCE SIFIR SONRA İKİNCİ EL ARAÇLAR

Oto galerici Gürkan Keleş, Temmuz ayından sonra sıfır araçlarda fiyat artışı yaşanabileceğini belirtti. "Zamlar gelirse, bu durum otomatik olarak ikinci el piyasasına da yansıyacaktır. Yüksek fiyattan araç alan biniciler ise şu an araçlarını satmıyorlar. Biz oto galericiler olarak fiyatlarımızı geri çektik." dedi.

Araba Alacaklara Kritik Uyari Bayram Oncesi Buyuk Zam Kapida 478211 04C2F8D3B19E73E3003A6Be64De38974

Ege Denizi'nde korkutan deprem Ege Denizi'nde korkutan deprem

DÜŞÜŞ YOK

Oto galerici Gürkan Keleş, önceki bayramlarda daha fazla hareketlilik olduğunu ifade ederek, "Arabasını satıp mevduat faizine yatıran vatandaşlar da var. Ancak biz, araba fiyatlarının düşmeyeceğini ve mutlaka yükseleceğini düşünüyoruz. Eskiden ikinci el piyasasında araba bulmak zordu, fakat şu anda araç bolluğu var. Bu dönemde araç çeşitliliği oldukça fazla." dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ