ADÜ Tıp Fakültesi Çocuk Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı tarafından Üniversite Hastanesi bahçesinde düzenlenen etkinliğe Rektör Danışmanı ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mücahit Avcil, Başhekim yardımcıları Prof. Dr. Hilal Bektaş Uysal, Doç. Dr. Ali Duman, Doç. Dr. Yasemin Özkan, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sibelnur Avcil, Aydın Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Adnan Özdemir ile akademik ve idari personel katıldı.

Adude Otizm Farkindaligi Icin Fidan Dikildi 459115 774Fb31A66164E5A86619C4Fe80C4E63

OTİZM ÇOCUK PARKI OLACAK

Geçen ay en fazla satılan otomobil markaları belli oldu Geçen ay en fazla satılan otomobil markaları belli oldu


Etkinlikte konuşan Başhekim Prof. Dr. Mücahit Avcil, “Biliyoruz ki otizmli çocuk ve gençlerimizin spor gibi fiziksel aktiviteler ve müzik, resim gibi sanatsal faaliyetler konusunda desteklemek, teşvik etmek, aktif olarak bu aktiviteler içerisinde yer almalarını sağlamak çok önemli. Bu kapsamda Aydın Otizm Derneği ile Üniversitemiz arasında imzalanan protokol kapsamında, Üniversitemizde otizmli çocuklara birçok imkândan yararlanma olanağı sunan protokol çok değerli olacaktır. Bu kapsamda dernek üyesi çocuklara kart çıkarılacak ve çocuklarımız birçok ayrıcalıktan yararlanacaktır. Ayrıca yine protokol kapsamında spor, sanat etkinliği gibi çocuklarımızın gelişimi için gereken tüm imkanlar sağlanacaktır. Bugünün anısına fidan dikim alanını “Otizm Çocuk Parkı” yaparak otizme farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz.” dedi.

HASTANEDE ÖZEL COCUKLARA POLİKLİNİK


Otizmin sosyal-iletişimsel alanda belirgin yetersizlikler ve sınırlı, tekrarlayıcı davranışlar ve kısıtlı ilgi alanları ile seyreden nörogelişimsel bir bozukluk olduğuna değinen Tıp Fakültesi Çocuk Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sibelnur Avcil, “2 Nisan tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü’ olarak ilan edilmiştir. Farkındalık kapsamında ülkemizde de çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Otizm de erken tanı ve erken müdahale çok önemlidir. Biz de Çocuk Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı olarak bu olgularımızın polikliniğimize ulaşabilirliğini artırmak adına polikliniklerimizi fiziki olarak arttırmanın yanında günlük muayene olan hasta sayılarımızı da arttırdık. Özel bir otizm polikliniği açtık ve bu poliklinikte tanı almış otizmli çocuk ve gençlerimizin (23 yaşına kadar) takip ve tedavisini biri kıdemli asistan olmak üzere iki asistan ve bir hoca eşliğinde yapıyoruz” diye konuştu.

Adude Otizm Farkindaligi Icin Fidan Dikildi 459115 A5750D6Cd3125364Fe8608C13Abb4816

“BU FARKINDALIK GELİŞMELİ”


Otizm farkındalığının oluşmasının ve Otizm Polikliniğinin açılmış olmasının önemini vurgulayan Aydın Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Adnan Özdemir, “Sosyal hayatta yaşanan zorluklar, otizmli çocukların sosyal etkileşimlerde güçlük yaşamalarına ve zaman zaman dışlanmış hissetmelerine neden olabilir. Ancak, erken tanı, özel eğitim ve terapi gibi desteklerle, otizmli çocukların sosyal becerilerini geliştirmeleri ve daha başarılı sosyal etkileşimler kurmaları mümkündür. Bu farkındalığı her alanda geliştirmeliyiz” ifadelerini kullandı. Etkinlik, otizmli çocuklar yararına yapılan kermes ve otizmli çocuklardan oluşan halk dansları ekibinin zeybek gösterisi ile devam etti. Otizmli çocuklar birlikte yapılan ağaç dikme ve boyama etkinliklerinin ardından program sona erdi.
Adude Otizm Farkindaligi Icin Fidan Dikildi 459115 C62C06D32A83Ab4D6A75804Efeb8D6C6

Kaynak: KAZIM YÖRÜKÇE