15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda 13-14 Mayıs tarihlerinde yapılan festivalinde yer alan ADÜ Turizm Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Didim Meslek Yüksekokulu gerçekleştirdiği workshoplarda, yerel lezzetlerin yanı sıra Dünya mutfağından da seçme ikramlıklara yer verildi. Kurulan stantlarda, Turizm Fakültesi ve Didim Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından hazırlanan ikramlıklar beğeniye sunulurken; Ziraat Fakültesi bünyesinde üretilen süt ürünlerinin tanıtımı yapıldı ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri tarafından “Ağız ve Diş Sağlığı Bakımı” hakkında bilgiler verildi.

Adude Gastronomi Festivali Ilgi Gordu 470804 7B4595E7638546155579606C9Abcf438

Türkiye'yi dolandıran örgütün elebaşlarından biri Çinli kadın çıktı Türkiye'yi dolandıran örgütün elebaşlarından biri Çinli kadın çıktı

HAYRİ USTA RENK KATTI


Festivalde, Didim Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Okan Umut Şimşek ve öğrencileri ile Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Renan Tunalıoğlu’nun sunmuş olduğu workshoplar, katılımcılar tarafından beğeni ile takip edilirken, festivale davetli olarak katılım sağlayan Ekşi Mayam İşletme sahibi Büşra Nur Çökmez, Yabandan Mutfağa Sevim Şahin, Gurme Enginar İşletme sahibi Dilayda Bilge ve Hayri Usta’nın sunmuş olduğu workshoplar öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle izlendi. Aydın’ın yerel lezzetleriyle, yöresel ürünlerinin sergilendiği Gastronomi Festivali’nin gelenekselleştirilerek önümüzdeki yıllarda da devam etmesi planlanıyor.Adude Gastronomi Festivali Ilgi Gordu 470804 468342092B47Cddbb4737Aee96706553

Kaynak: HABER MERKEZİ