Muhabir: Yazar Silinmiş
Aç karnına kestane balı yiyin, neler oluyor bakın...
Oldukça kıymetli bir bal olan kestane balı, özellikle kış aylarında aç karnına tüketiliyor. 1 kaşık balın sağlığa faydalarını duyanlar, asla vazgeçmiyor.
Kestane balı, arıların kestane ağacının belirli bir döneminde bu ağacın çiçeklerinden topladıkları özlerden elde edilen bir bal türüdür.Bu bal, diğer birçok çiçek balına göre daha az üretilebildiğinden daha değerli ballar arasında sayılıyor.Hafif buruk ve acımsı bir tadı olan ve kendine has kokusuyla hemen ayırt edilebilen kestane balı, faydalarıyla da öne çıkıyor.Her sabah aç karnına 1 kaşık kestane balı tüketmek, bakın nelere şifa oluyor.ŞifalandırıyorKestane balı, içeriğinde bulunan C vitamini ile bağışıklık sistemini destekleyebilir.Kestane balının solunum yollarını rahatlattığı görülmektedir. Özellikle soğuk algınlığı veya öksürük durumlarında bal tüketimi, boğazı yumuşatmaya ve rahatlamaya yardımcı olabilir.Balın içeriğinde bulunan enzimler, mide sağlığını destekleyebilir ve sindirimi kolaylaştırabilir.Kestane balı, içerdiği demir ile vücuttaki demir eksikliği durumlarında yardımcı olabilir. Demir, vücutta oksijen taşınmasında önemli bir rol oynar.Balın anti-inflamatuar özellikleri, iltihaplanma durumlarında rahatlama sağlayabilir.Aç karnına bal tüketmek, metabolizmanın hızlanmasına katkıda bulunabilir. Mideye de iyi gelmektedir.
Yorumlar
Trend Haberler
Aydın'da müşterilerini dolandıran kuyumcuya 42 yıl hapis cezası
Nazilli’nin çözülemeyen sır dosyası: Kayıp Osman’dan 13 yıldır haber alınamıyor
Karacasu'da 49 yaşındaki Nazmi Sabancı ölü bulundu
Aydın’da ulaşıma zam geldi! İşte yeni tarifeler
Nazilli’de kahreden olay: 16 yaşındaki Cennet tüfekle yaşamına son verdi
Aydınlı esnafların dikkatine: 1 Ocak'tan itibaren başlıyor
Türkiye'nin en büyük zeytinliği Karacasu'da
Karacasu'da korku dolu anlar: Mahalleli sokağa döküldü
Aydın’da zeytinyağı fiyatları açıklandı
Karacasu'da acı ölüm: Önce biber dizdi, sonra kendini astı
Resmi İlanlar





