Kan Çiçekleri'nin Baran'ı Barış Baktaş Kimdir? Kaç Yaşında? Evli Mi? Kan Çiçekleri'nin Baran'ı Barış Baktaş Kimdir? Kaç Yaşında? Evli Mi?
Rengarenk tüyleri ve upuzun kuyruğuyla görenleri büyüleyen tavus kuşunun aslında bir hikayesi olduğunu biliyor muydunuz? Tavus kuşu hem dini hem de mitolojik açıdan birçok unsuru simgeliyor.Peki, tavus kuşu hikayesi nedir? Tavus kuşu hakkında tüm merak edilenleri sizin için araştırdık, paylaşıyoruz. Gelin, çok merak edilen bu hikayeyi birlikte keşfedelim!tavus-kusu-hikayesi-2.jpg

Tavus Kuşu Hikayesi Nedir?

Tanrı kuşu, gelin kuşu, ala kuş… Tavus kuşu Türk kültüründe birçok farklı isimle anılıyor. Tavus kuşunun Büyük İskender tarafından Hindistan’dan getirildiğine inanılıyor.Kur’anda geçen Adem ve Havva’nın cennetten kovuluşu hepimiz biliyoruz. Peki, tavus kuşu nedne cennetten kovuldu? Farklı bir anlatıda cennetten kovuluş hikayesindde yılan yerine tavus kuşu bulunuyor.Bu hikayede tavus kuşu güzel sesi ve ihtişamıyla herkesi büyülüyor. Adem’i cennetten kovdurmak için yollar arayan İblis, cennet kapısında tavus kuşunu görüyor. İblis tavus kuşuna ölümsüzlük teklif ediyor ve onu kandırıyor.Hikayeye göre İblis bir inciye dönüşerek tavus kuşunun onu yutmasını istiyor. Sonrasında ise tavus kuşu kılığında Havva’nın yasak elmayı yemesini sağlıyor. Tavus kuşu da böylece cennetten kovulmuş oluyor.

Tavus Kuşu Beslemek Günah Mı?

Cennetten kovulan bir hayvan olan tavus kuşu beslemek caiz mi sorusu sıkça araştırılıyor. Din alimleri tarafından tavus kuşunun dinen caiz olduğu belirtiliyor.tavus-kusu-hikayesi-1.jpg

Tavus Kuşu Neyi Temsil Eder?

Tavus kuşu simgesi dini inançlara göre değişiklik gösteriyor. Pek çok insan tarafından tavus kuşu neden kutsal merak ediliyor.Tavus kuşu islamiyette bolluk, bereket ve mutlulukla ilişkilendiriliyor. Görkemli görüntüsüne rağmen çamurlu ayaklarına bakan tavus kuşu bir yandan tevazuyu da simgeliyor.Tavus kuşu Yunan tanrıçası Hera’yı simgeliyor. Ezidilik inancında ise insanları yaratmakla görevli Melek-Tanrı’nın simgesi kabul ediliyor. Tavus kuşu güzellik ve asaleti olduğu kadar kibiri de temsil ediyor.

Tavus Kuşu Hakkında Bilinmeyenler

Tavus kuşu hikayesinin yanında hakkında bilinmeyen pek çok özelliği de bulunuyor.Tavus kuşu hakkında bilinmeyenler aşağıdaki gibidir:
  • Renkli ve desenli tüylere sahip tavus kuşları erkek oluyor. Dişi tavus kuşları ise kahverengi tüylere sahip oluyor.
  • Tavus kuşlarının kuyrukları tüm vücutlarının yüzde altmışına denk geliyor.
  • Tavus kuşları kısa mesafelerde de olsa uçabiliyor.
  • Tavus kuşları renkli tüylerini dişilerini etkilemek için kullanıyor.
  • Tavus kuşlarının ömrü 50 yıla kadar çıkabiliyor.