Astroloji meraklıları Zodyak burçlar kuşağı hakkında sıkça araştırmalar yapıyor. Zodyak sembolü nedir sorusu da merak edilenler listesine ilk sıradan giriş yapıyor. Zodyak sembolü ve burç tanımlarına dair bilinmesi gerekenleri paylaştık!

Zodyak Sembolü Nedir?

Güneş’in yıl boyunca izlediği yol Zodyak kuşağını oluşturur. Zodyak, 360 derecelik bir alanı kapsar. Zodyak’ta 12 takımyıldızı bulunur ve bu 12 takımyıldızının her birinin alanı eşit olacak şekilde 30 derecedir.

Bu takımyıldızları astrolojide evlere denk gelir ve evlerin her biri burç olarak adlandırılır. Aslında bu burçlar, aynı adlı takımyıldızlarının isimlerini almıştır. İşte bu burçların işaretlerinin bulunduğu ve her burcun 30 derecelik alanı kapladığı 360 derecelik alan, Zodyak sembolünü oluşturur. Peki, Zodyak sembolü nedir, ne anlama gelir? Detaylıca bakalım…

Zodyak Sembolu Nedir 5 Jpg

Zodyak Ne Anlama Gelir?

Zodyak sembolü nedir sorusuna cevap ararken öncelikle kelimenin TDK anlamına bakalım. TDK’de Zodyak, “Yıl boyunca Güneş’in yol aldığı yörünge üzerinde sıralanan Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık takımyıldızlarının eşit aralıklarla dağıldığı kuşak “Burçlar Kuşağı” şeklinde ifade edilir.

Ayrıca Zodyak’ın kelime anlamının “hayvan çemberi” olduğunu da söyleyebiliriz. Bu anlamın nedeni birçok Zodyak işaretinin hayvan figürlerinden oluşmasıdır.

Güneş’in yıllık boyunca izlediği yörünge Zodyak’tır. Bu yörünge gökyüzünü kuşak gibi sarar. Tabii ki bu kuşak hayalî bir kuşaktır. Zodyak, 12 takımyıldızından oluşur. Bu takımyıldızlar Güneş’in yıllık hareketi esnasında izlediği yörünge üzerinde konumlanmış durumdadır.

Takımyıldızlarından her biri, bir burca denk gelir. Takımyıldızlarının astrolojideki adı ise evdir. Yani Zodyak’ta her birinin alanı 30 derece olmak üzere 12 ev bulunur. Yine bu evlerin her biri bir burcu ifade eder. Her burcun kendi işareti ve kendine özgü özellikleri vardır.

Zodyak Sembolu Nedir 4 Jpg

Zodyak İşaretleri ve Özellikleri

Zodyak sembolü nedir öğrendik ve her burcun kendi Zodyak işaretine sahip olduğunu da belirttik. Şimdi de bu Zodyak işaretlerinin ne olduğuna ve ne anlama geldiklerine bakalım…

İşaretlerine göre Zodyak burçları ve bu işaretlerin ifade ettiği özellikler şunlardır:

  • Koç Sembolü: Koç burcunun sembolüdür. Bu sembol, Koç burcunun sahip olduğu liderlik özelliklerini gösterir. Güneş’in konumuna göre bu sembole denk gelen evde doğan kişiler; cesur, hırslı ve özgür ruhlu olur.
  • Boğa Sembolü: Boğa burcunun sembolü olan bu işaret, Boğa burçlarının güçlü ve kararlı yapısını simgeler. Ayrıca bu işarete ait evde doğan kişiler; pratik, sabırlı, kararlı ve zevklerine düşkün olarak bilinir.
  • İkiz Çocuklar Sembolü: İkizler burcunun sembolüdür. Bu sembol İkizler burcunun çok yönlü ve çift karakterli oluşunu gösterir. Ayrıca bu burçtaki kişiler; meraklı, hızlı ve eğlencelidir.
  • Kabuğuna Çekilen Yengeç Sembolü: Yengeç burcunun sembolüdür. Kabuğuna çekilen yengeç, bize Yengeç burcunun içe dönük yapısını temsil eder. Yengeç burcundaki kişiler; sadık, güvenilir ve duygusaldır. Ayrıca ailesine düşkünlüğüyle bilinirler.
  • Aslan Sembolü: Aslan burcunun sembolü olan bu işaret, Aslan burcundaki kişilerin öncü özelliklerini simgeler. Ayrıca aslan burcundaki kişiler; gururlu, cesur ve cömerttirler.
  • Başak Kızı Sembolü: Başak burcunun sembolüdür. Bu sembole ait evde doğan kişiler, çalışkanlıklarıyla bilinirler. Aynı zamanda mükemmeliyetçi ve düzenli insanlardır.
  • Terazi Sembolü: Terazi burcunun sembolü olan bu işaret, Terazi burcunun adalet anlayışını temsil eder. Bu burçta doğan kişiler, eşitliğe ve dengeli bir hayata önem verirler.
  • Akrep Sembolü: Akrep sembolü, Akrep burcunun gizemli ve tehlikeli yapısını ifade eder. Akrep burcuna denk gelen evde doğan kişiler; tutkulu, kararlı ve sezgisel olma özellikleriyle bilinirler.
  • Yay ve Ok Sembolü: Yay burcunun sembolüdür. Bu sembol, Yay burcunun maceracı ve özgürlükçü oluşunu temsil eder. Yay burçları; iyimser, enerjik ve yeni deneyimlere açık kişilerdir.
  • Keçi Sembolü: Oğlak burcunun sembolü olan bu işaret, Oğlak burcunun hedefine ulaşmak için kararlılıkla ve hırsla çalışmasını simgeler. Oğlak burçları; sorumluluk sahibi, azimli ve disiplinli insanlardır.
  • Su Taşıyıcısı Sembolü: Kova burcunun sembolüdür. Kova burcundaki kişiler; yenilikçi, özgürlükçü ve özgün kişiliklere sahiptir.
  • Birbirine Bağlı İki Balık Sembolü: Balık burcunun sembolü olan bu işaret, Balık burcundaki kişilerin empati kurma özelliğini gösterir. Balık burcunda doğan kişiler; duygusal, hassas ve duyarlıdır.

Zodyak Sembolu Nedir 3

Zodyak Burç Sıralaması

Zodyak, Burçlar Kuşağı olarak bilinir. Bu kuşakta toplam 12 burç bulunur. Kişinin doğduğu gün Güneş’in konumuna göre burcu belirlenir.

Zodyak burçlarının her birinin kendilerine has karakteristik özellikleri vardır. Zodyak burçları sembollerle ifade edilir. Peki, Zodyak burç sıralaması nasıldır?

Zodyak kuşağındaki burçların sıralaması şu şekildedir:

  • Koç (21 Mart – 19 Nisan)
  • Boğa (20 Nisan – 20 Mayıs)
  • İkizler (21 Mayıs – 20 Haziran)
  • Yengeç (21 Haziran – 22 Temmuz)
  • Aslan (23 Temmuz – 22 Ağustos)
  • Başak (23 Ağustos – 22 Eylül)
  • Terazi (23 Eylül – 22 Ekim)
  • Akrep (23 Ekim – 21 Kasım)
  • Yay (22 Kasım – 21 Aralık)
  • Oğlak (22 Aralık – 19 Ocak)
  • Kova (20 Ocak – 18 Şubat)
  • Balık (19 Şubat – 20 Mart)

Zodyak’ın 12 burcunun sıralaması işte bu şekildedir…

Sık Sorulan Sorular

Zodyak sembolü nedir sorusuna dair sık merak edilenleri yanıtladık!

Aydın'ın en eski ustası! Yarım asırdır hizmet veriyor Aydın'ın en eski ustası! Yarım asırdır hizmet veriyor

Zodyak Hangi Burçla Başlar?

Zodyak hangi burçla başlar sorusu astroloji takipçileri tarafından merak ediliyor. Zodyak’ın ilk burcu Koç burcudur.

Zodyak İşaretleri Ne İfade Ediyor?

Zodyak işaretleri, kişilerin yıldız işaretleri anlamına gelir. İlgili Zodyak işareti, o kişinin doğumu sırasında Güneş’in hangi burçta olduğunu ifade etmektedir. Aynı zamanda Zodyak işaretine doğum işareti de denir.

Zodyak'ın En Zeki Burcu Hangisi?

Zodyak’ın en zeki burcu konusunda astrologların farklı görüşleri mevcut. Ama tüm görüşleri değerlendirdiğimizde ortak burç olarak Kova burcu dikkati çekiyor. Astrologların ortak görüşüne göre Zodyak’ın en zeki burcu Kova burcu olarak biliniyor

Muhabir: Ömer ARAZ