Yoğun bir katılımla yapılan toplantıda projelerini tek tek anlatan Büyükyapıcı, ,"Karacasu'nun ihtiyaçlarını biliyorum. Söz veriyorum. Hepsini tek tek yapacağım. İyi ki sizin evladınızım, iyi ki sizin kardeşinizim. Sizlere layık olmaya çalışacağıma söz veriyorum" dedi.

Gümüş ve Sancak Kıraathanelerinde düzenlenen kahvehane toplantısına ilçenin ana caddesinde büyük bir kitlenin katılımıyla şarkılar ve marşlar eşliğinde gerçekleşen yürüyüşle gelen Mustafa Büyükyapıcı, "En büyük başkan bizim başkan" sloganlarıyla toplantı alanına giriş yaptı. Saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilk konuşmayı yapan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, "Karacasu bu işi demek ki pazar gününe bırakmamış. Karacasu 3 gün önceden kararını vermiş. Mazbatayı mühürlemiş. Karacasu Mustafa Büyükyapıcı'yı ve hizmetlerini çok özlemiş" dedi.

PROJELERİ TAKİP ETMEDİLER, KARACASU HİZMET ALAMADI


Daha sonra konuşmasına başlayan Büyükyapıcı, "Bu güzel toplantı için bu güzel katkılarınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. İyi ki sizin evladınızım, iyi ki sizin kardeşinizim. Sizlere layık olmaya çalışacağıma söz veriyorum. Son 5 yılda Malesef herhangi bir kuruma gidip hizmeti alıp gelen bir başımız yoktu. Dönemimizde hazırlayıp son aşamaya getirdiğimiz projeler bunları takip eden bir başkanımız olmadığı için Karacasu büyükşehirin hizmetlerinden de diğer kurumların hizmetlerinden de yeterince malesef faydalanamadı. Buraya attığımız sıcak asfalt Dandalaz'a kadar inecekti. Yazır'a kadar inecekti. Projeleri geçip durur. Kahvederesinde kapalı sistem su projemiz hazırdı. Suyu çıkarmıştık, ruhsatlarını almıştık. Bir Allah'ın kulu da çıkıp bizim kapalı sistem su projemiz ne oldu demedi" ifadelerini kullandı.

Buyukyapici Ihtiyaclari Biliyorum Hepsini Yapacagim Soz Veriyorum 457855 A1D083759946F4E9E28668Fab93Bffc1

"DOĞALGAZI GETİRECEĞİM"


Öncelikle mahalle mahalle gezip istekleri aldığını kaydeden Büyükyapıcı, "Bu isteklere göre projelerimi belirledim. Karacasu'ya doğalgaz gelmesini hepimiz istiyoruz. Özlem Başkanımızın Karacasu, Bozdoğan ve Buharkent'e doğalgaz projesini hazırladığını herkes biliyor. Sonra Özlem başkan geçirmedi diye çamur atmaya başladılar. Seçime 10 gün kalmış. 10 günde doğalgaz mi bağlayacaklardı. Kimle dalga geçiyorsunuz. Ayrıca altyapı eksiklerimiz var. Göreve geldiğimizde bunları da çözeceğiz. Bizim yaptığımız pazar yerlerini yıkıp dolgu sahası üzerine çok katlı pazar yeri yapma vaadi veriyorlar. Bunun bu dolgu sahasına yapılamayacağı belli. Şu anki pazar yerleri çok amaçlı. Düğün cemiyet yeri aynı zamanda. Tütün alımları burada yapılıyor. Otopark görevi görüyor. İlla yapacaksan bir yer satın al oraya yap. Biz de sizi takdir edelim. Ama bir dünya yer alırken siz sattınız. Ben bütün bu yoğurt pazarlarını yaptım. Üzerleini kapattım. Siz şu iki manavın üstünü kapatamadınız. Ne kapalı pazar yerinden bahsediyorsunuz. 5 yıl geçmiş" şeklinde konuştu.

Karacasu'da 23 Nisan coşkusu Karacasu'da 23 Nisan coşkusu

Buyukyapici Ihtiyaclari Biliyorum Hepsini Yapacagim Soz Veriyorum 457855 B6217Eae4Ce47Deee8E26Aeb227065Ed

"SEN BELEDİYE OLARAK NE YAPTIN ONU AÇIKLA"


Proje çalma iddiaları ile ilgili konuşan Büyükyapıcı, "Kim kimin projesini çaldı. Sen 5 yıl önce yazdıklarının hiçbirini yapmadın. Sanayi çarşısının projesini hazırlamıştım. Son halini veriyorduk. Esnafımız yol kenarını olsun istedi. Biz de beklemeye aldık. Yolun bitmesini bekledik. Onlar geldi göreve, 5 yıl oldu. Sanayi çarşısı hala yok ortada. Karacasu'nun ihtiyacına göre iş yapacak adam doğru işleri doğru yerde yapar. İnternetten iki fotoğraf indirmekle olmaz bu işler. Ben geçmiş döneme dönüp baktığımda yazdığım projelerin yüzde 70-80'inini yapmışım. Kimse kimsenin projesini çalmadı. Bunlar Karacasu'nun ihtiyacı. Söz veriyorum. Ben yapacağım. Yaptık mı daha önce yaptık. 'TOKİ yaptık, hastane yaptık, okul yaptık' diyor. Belediye olarak ne yaptın. Hastanesi, okulu olmayan ilçe mi var? Benim dönemimde 4-5 okul yapıldı. Bir günden bir güne çıkıp okul yaptım dediğimi duydunuz mu dostlar. İnci Holding yüksekokulu benim dönemimde yapmadı mı, Kırçiceği okulu benim dönemimde yapmadı mı? Merkez okulu benim dönemimde yenilenmedi mi? Sen belediye olarak ne yaptın onu açıkla" değerlendirmesi yaptı.

Buyukyapici Ihtiyaclari Biliyorum Hepsini Yapacagim Soz Veriyorum 457855 115D583Cb27D84Db3663F9Ca8859Dafe

BİR OTOPARK YAPAMADILAR


Sözlerini sürdüren Büyükyapıcı, "Seramik esnafımızı çok mağdur durumda bıraktılar. Bizim zamanımızda ne zaman ihtiyaç olsa anında topraklarını alırlardı. Son dönemde esnaf parasını yatırıyor aylarca toprağını alamıyor. Yaşlı bakım yeri için çok sayıda alternatif yer var aklımda. Bir tanesi yüzme havuzunun yanında ayırdığımız parsel. Yüzme havuzu demişken ellerindeki havuzu çalıştıramadılar geri verdiler. Biz bu havuzu alacağız. En iyi şekilde çalıştıracağız.
Karacasu'ya hastane yapıldı. Kötü mü oldu hayır ama asıl ihtiyaç uzman doktor. Otopark konusunda hafriyat dökümü doğru yapılsaydı. Şimdiye kadar otopark sorunu kalmazdı. Birileri hafriyatı bir yere döktü, bunlar baktı. Su aktı, Karacasu parksız kaldı" ifadelerini kullandı.

UYGULAMA OTELİ YAPACAĞIZ, ÖĞRENCİ SAYISINI ARTTIRACAĞIZ


Restorasyonlar konusuna değinen Büyükyapıcı, "Bu konuda çamur attılar. İftira atarken biraz düşünmek lazım. Çok değerli Emin Bey'in zamanında başlayan bir evimiz vardı. Onu kendi dönemimizde tamamladık. Ardından Töz Evi'nin parasını Valilikten ben alıp geldim. Töz evini satın aldım. Proje paralarını çıkardım. Onların döneminde tamamlandı. Hacı Arap Caminin restorasyonunu tamamladım. Küçük Arık'ın restorasyon projelerini geçirdim. Hangimiz tarihi evlere daha çok değer vermiş. Sizin başlattığınız bir tane restorasyon söyler misiniz? Büyükdağlı'nın restorasyonu için aylarca yıllarca toplantılarını yaptım. Sit alanı içine alıp restorasyon projelerini sunan yine bendim. Tarihi evler turizm açısından çok önemli. Ayrıca iki restore edilen evi yüksekokula verme düşüncemiz vardı. Vali beye de söz vermiştim. Hem Karacasu'nun otel ihtiyacı karşılansın. Hem de 6 yeni bölüm kazandıracaktık. Öğrenci sayısı 300 ile 600 öğrenci arasında artabilirdi. Bu uygulama oteli konusunu bugün bungolav evlerde gerçekleştirmek istiyorum. Buralar yapıldı viranelik halde" dedi.

"KARACASU'YU REZİL ETTİLER MALESEF"


Açıklamalarını sürdüren Büyükyapıcı, "Yenice'de dükkanlar yanlış bir şekilde yapıldı, yıkıldı. Zararı ne olacak? Işıklar yaptılar. Devreye alınmadı. Yapan firma yetkilisi iki de bir bizi arıyor. 700 bin lira alacağı varmış. Bunu öder misiniz başkanım diyor. O da bizim başkan olacağımıza inanmış herhalde. Bir kuruş borçsuz belediye bıraktım. İki grayderimiz vardı, ne olduğu belirsiz. Ben pek makina aldım. Pek çok arsa aldım. Siz onları sattınız. Şu an belediyenin ne kadar borcu olduğunu bilen yok. 9 milyon borç olduğunu söylemişler. Ama benim bildiğim dışarıda olan borçlar hesaplanmıyormuş. Geçenlerde Nazilli'den bir tamirci belediyenin kamyonetinin fotoğrafını atıyor. Bilmem kaç aydır bu burada yatıyor. Yaptırmayacaksanız alın gidin diyor. O da bizim başkan olduğumuza inanmış herhalde. Karacasu Belediye çok örnek bir belediyeydi. Şimdi çalışanlar borcunu ödemekte zorlanan bir belediye oldu. Biz nereye gitsek belediyenin işi daha kapıda görülürdü. Önceden bize iş vermiyorsunuz diye kızan esnaflar bugün belediyenin işini almak istemiyor. Karacasu'yu rezil ettiler malesef" ifadelerini kullandı.

İLÇE MERKEZİNE MÜZE YAPILACAK TURİZM GELİŞECEK


Karacasu'da ikinci müzenin oluşturulmasını sağlayacaklarını kaydeden Büyükyapıcı, "Afrodisias'ta sergilenemeyen eserler için ilçe turizmine katkı verecek bir müzeyi ilçe merkezine yapacağız. Seramik ocaklarımıza yakın konumda tarihi evlerimizin olduğu bölgede yaparsak hem onlarla bütüleştireceğiz hem de Geyre'ye gelen turisti ilçe merkezine taşımış olacağız. Karacasu girişini ilçeye yakışır bir hale getireceğiz. Dönemimde siparişlerini bile vermiş yolun bitmesini bekliyordum. Kendi fotoğraflarını sergilediler ama kendi reklamları olmayacağı için bu kavşakta ilçeye faydası olacak hamle yapılmadı. İlçeye faydası olacak işleri bir kenara bıraktılar sadece reklamlarını yaptılar. Allah bize nasip ederse pırıl pırıl bir Karacasu girişi göreceksiniz. Mermer taşıyan kamyonlar ilçede sorun yaratıyor. Karacasu'nun sorunlarıyla gerçekte ilgileniyorsanız bunlarla kafa yorarsınız. Büyükşehir sistemi yeni yeni oluşurken bile bir sürü hizmet veren kazandırdık. Son 5 yılda da biz olsaydık Karacasu'yu tanıyamazdınız. Dandalaz yoluna bir asfalt dikeceğiz. Ağır vasıtalı araçlar ilçe merkezine gitmeyecek. Çarşı rahatlayacak. Bu söylediklerim yaptıklarımın yanında yapamayacağım şeyler mi? Ben kendime güveniyorum" dedi.

"YAYKIN YOLUNU YAPACAĞIZ"


GES konusuna da değinen Büyükyapıcı, "Güneş enerjisi projesini o mu yaptı bu mu yaptı demişler. Biz yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Güneş enerjisi projesinin parasını iller bankası vereceği için iller bankasına olan borçlarımızı kapattık. Benim bildiğim şimdiki arkadaşlar dolarla Euroyla borçlanmak için tam iki yıl ötelediler. Başaramadılar. Bizim düşündüğümüz şekliyle iller bankasından yaptılar. İller Bankasına bir lira borcumuz olmadığı gibi ayın 1'inde personelimizin maaşları öderdik. Seçime gidiyoruz diye bile en son 31'inden önce ödedik. Hiçbir yere bir lira borcumuz olmadan 5 milyonun üzerinde soğuk hava ve dükkan kiralarından alacağımızla biz belediyeyi devrettik arkadaşlar. Hiç bir kuruş da borcumuz yoktu. Mehmet Erikmen kimin borcundan bahsediyor. Zeki Bey'den devraldı ondan mı bahsediyor, bilemiyorum. Ama ben alanım ak yüzümün pak olduğunu çok iyi biliyorum. Evrakları da çıkarırım dostlar" dedi.

"BİR KANTARI ÇALIŞTIRMAYANLAR KALKMIŞ SİZDEN OY İSTİYOR"

Büyükyapıcı, "Ayrıca güneş enerjisi santralinin yanına iki bir santrali de yapmayı düşünüyorum. Şurada bir kantarımız vardı. Kantar bile çalışıyormuş arkadaşlar. Dijitale çevirmemişler. Bir kantarı dijitale çeviremez mi insan. Bir belediye vatandaşın oradan oraya yorar mı böyle. Hazır kantarı çalıştıramıyorsunuz, kalkıp bir de oy istiyorsunuz. Takdiri size bırakıyorum. Cuma mahallesine pazar yeri yaptık. İki tuğlayı örüp pazar yeri yapamadılar. Bir de oy istiyorlar. Yaykın yolu ille de yapılması gereken bir yol. Bu yolun genişletilmesi ve asflatlanması da projelerimiz arasında. Diğer tüm gerekli yerlerde sıcak asfalt çalışmalarını yapacağız. Sizlerden oy ve destek istiyoruz" şeklinde konuşmasını tamamladı.
 

Kaynak: ÖZGÜR DEDEOLUK