Türkiye'den Zonguldak, Bingöl, Adıyaman, Balıkesir, Elazığ'daki okullarla birlikte Litvanya, Romanya ve Yunanistan'dan okulların yer aldığı uluslararası bir eTwinning projesi olan World İs İn Our Hand/Dünya Bizim Elimizde isimli proje öğrenciler pek çok çalışmaya imza atıyor. Ataköy İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Aylin Erişken'in danışmanlığını yaptığı proje ile öğrencilerin geri dönüşümün önemini anlamalarını sağlamaları, öğrencilerin doğa bilincini geliştirmeleri, sosyalleşmeleri ve özgüven sağlamaları, temel teknoloji becerilerini geliştirmeleri, yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmeleri yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya için özgün etkinlikler gerçekleştirmeleri amaçlanıyor.

Başkan Gençay: “Makamımda değil sokaklarda olacağım” Başkan Gençay: “Makamımda değil sokaklarda olacağım”

Atakoy Ana Sinifi Ogrencileri Uluslararasi Proje Ile Kendilerini Gelistiriyor 465057 0D4A01B2E12F46B36E8Ab146C39Ad053

DOĞAYI VE ÇEVREYİ KORUMA BİLİNCİ AŞILANIYOR

Proje tanıtım metninde ayrıca , "Gelecek nesillere güzel bir dünya bırakmak elimizde. Bu projeyle öğrencilerin geri dönüşüm bilinci kazanmasını amaçlarken bunun yanı sıra öğrencilerimizin sosyalleşmesini, özgüven sağlamasını ve özgün ürünler ortaya çıkarmasını amaçlamaktayız. Ayrıca bu proje ile doğa bilincini geliştirmek, atıkların çevreye verdiği zararları göstermek ve bunu engellemek her malzemenin sadece bir kez değil defalarca kullanılabileceğini göstermek, çocuklara doğayı ve çevreyi korumada sorumluluk bilincini geliştirmek doğaya atılan atıkların çevreye verdiği zararı göstermektir. Bununla birlikte web 2.0 araçları ile teknolojik alanda kendilerini geliştirmelerini amaçlamaktayız" ifadelerine yer verildi.

Atakoy Ana Sinifi Ogrencileri Uluslararasi Proje Ile Kendilerini Gelistiriyor 465057 08Ec64630Bf671B68E6A0282641Cccc0

YEREL TOHUM KUMBARALARI YAPILDI


Proje kapsamında atık malzemelerden müzik aleti yapılırken yerli tohum kumbaraları oluşturuldu. Sınıfa geri dönüşüm kutuları konuldu. Dünya su günü ve orman haftasına özel etkinlikler yapıldı. Çocuklar web2 araçlarını da kullanırken jigsaw puzzle etkinliği Colorillo uygulamasıyla eş zamanlı diğer şehir ve ülkelerle aynı sayfaya resim çizme etkinliği gerçekleştirildi. Ayrıca proje kapsamında velilere özel bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Atakoy Ana Sinifi Ogrencileri Uluslararasi Proje Ile Kendilerini Gelistiriyor 465057 Dccf22A6Aa1855A7895Ffdec699E7116

Muhabir: Özgür Dedeoluk