Nazilli’de küçükbaşlara sahip çıkılıyor Nazilli’de küçükbaşlara sahip çıkılıyor

Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde, gençlerin bilimsel proje hazırlama ve sunma deneyimi elde ettikleri 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı’nın 10. Dönemi, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışı, Kuşadası Derici Mustafa Gürbüz Anadolu Lisesi’nde gerçekleşti. Fuarda, öğrencilerin proje çalışmaları kadar güne özel olarak hazırladıkları Halk oyunları ve Efe gösterileri de büyük beğeni topladı.

Kusadasi 4006 Tubitak Bilim Fuarina Ev Sahipligi Yapti 465065 6A552D2269E085D5A8F91E54Bdfc94A0

BİLİM FUARI AÇILIŞI KURDELESİNİ HAYIRSEVER GÜRBÜZ AİLESİ KESTİ

Bilim Fuarları Destekleme Programları Çağrısı sonucu, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanarak, adını bir başarıya daha yazdıran Kuşadası Derici Mustafa Gürbüz Anadolu Lisesi, proje çalışmalarını sergileyerek davetlilerle paylaştı. Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleşen Fuar etkinliğine Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Sayın Süleyman Çağıl, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fatma Kesici, Kuşadası Derici Mustafa Gürbüz Anadolu Lisesi Okul Müdürü Aydın Yücel, Hayırsever Gürbüz Ailesi’nden Melek Dinç, Saadet Tokgöz, Derici Mustafa Gürbüz Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra öğrenci velileri de katılım gösterdi. Fuarın açılış kurdelesini, Hayırsever Gürbüz ailesi kesti.

Kusadasi 4006 Tubitak Bilim Fuarina Ev Sahipligi Yapti 465065 Af0Ea407948768270Fc3367B51F33270

BİLİM FUARI ÖĞRENCİLERİMİZİN GELECEĞİNE IŞIK TUTACAK

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Bilim Fuarı’nın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Sayın Süleyman Çağıl, öğrencileri başarılı projelerinden dolayı kutlayarak,’ Üniversiteye giderken sizlerden beklentimiz özellikle ülkemizin ilk 500’e girmiş üniversitelerine yerleşmenizdir. Oralarda asıl eğitimin başladığını göreceksiniz, yani lisenin aslında bir hazırlık olduğunu asıl eğitimin orada olduğunu göreceksiniz.TÜBİTAK Bilim Fuarı gibi etkinlikler sizi üniversiteye daha iyi hazırlamak için gerçekleşiyor. Bizler bu etkinliklerimizi destekliyoruz. Bu noktada katkısı olan tüm öğretmen arkadaşlarıma ve siz değerli öğrencilerimize teşekkür ediyorum’ dedi.
Etkinlik kapsamında konuşan, Kuşadası Derici Mustafa Gürbüz Anadolu Lisesi Okul Müdürü Aydın Yücel ise, fuara, Derici Mustafa Gürbüz Anadolu Lisesi olarak ev sahipliği yaptıklarından ötürü mutlu olduklarını belirterek, ‘Eğitim anlayışında şöyle bir söz vardır. Öğrencilerinize merak duygusunu uyandırın gerisini zaten onlar getirir. Okulumuzda gerçekleştirdiğimiz tüm etkinliklerimizde ortak amaç budur. Bu fuar öğrencilerimizin geleceğine ışık tuttu. Umarım, bugün burada gerçekleştirdiğimiz fuarımız tüm öğrencilerimizde ve emeği geçen tüm öğretmenlerimizde güzel hatıralar bırakır. Bu tür etkinliklerin, öğrencilerimizin kendini gerçekleştirmiş birey olma konusunda gelişmesine ve okul iklimine olumlu katkılarını gördüğümüz için tüm öğretmen arkadaşlarımızla birlikte takım ruhuyla bu çalışmalarımızı severek yürütüyoruz ve yürütmeye devam edeceğiz’ dedi.

Kusadasi 4006 Tubitak Bilim Fuarina Ev Sahipligi Yapti 465065 31Bea074A7Ce288E32E2C479A8B538Da

12 FARKLI TEMATİK ALT PROJE SONUCU 19 PROJE VE 150 ÖĞRENCİ KATILIM GÖSTERDİ

Kuşadası Derici Mustafa Gürbüz Anadolu Lisesi olarak TÜBİTAK’IN Bilim Fuarı’na büyük bir özveri ile çalıştıklarını anlatan Yücel, ayrıca, ‘Biyoçeşitlilik, STEAM, Doğal Afetler ve Afet Yönetimi, Sağlıklı Yaşam ve Beslenme, İnsan Hakları ve Demokrasi, Kültürel Miras, Bilim Tarihi ve Felsefesi, Yenilenebilir Enerji, Yabancı Dil Eğitimi, Jeotermal Enerji, Dil ve Edebiyat, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri olmak üzere 12 farklı tematik alt proje alanlarında çalışmalar yaptığımız bu 19 projede 16 öğretmen arkadaşım ve yaklaşık olarak 150 öğrencimiz aktif olarak görev almıştır. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum’ dedi.

Kusadasi 4006 Tubitak Bilim Fuarina Ev Sahipligi Yapti 465065 Ba53479A12F8E9D01254Cf0Df98A9B79

Muhabir: Aylin Eser