Ege Bölgesi’nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Aydın’da karpuz satışı başladı. Tezgahtaki yerini alan karpuz, doğal ve organik yapısıyla dikkat çekiyor. Havaların ısınmasıyla birlikte karpuza olan ilginin her geçen gün artması bekleniyor. Yeni sezonun ilk karpuzu kilosu 60 liradan satışa sunuldu. Efeler ilçesindeki İstiklal Mahallesi’nde Muğla karayolu üzerinde karpuz satışı yapan esnaf Sertan Şenses, sezon başı olması sebebiyle organik İran karpuzu sattıklarını söyledi.

“SATIŞLAR NORMAL”

Doğal ve organik olmasının yanı sıra karpuzluların kaliteli olduğunu altını çizen Şenses, “Havaların ısınmasıyla birlikte karpuz tezgahımızda yerini aldı. Satışa sunduğumuz karpuzlar tamamen organik. Kıpkırmızı görüntüsü ve lezzetiyle karpuz, vatandaşlarımızın beğenisini kazanıyor. Şu anda satışlarımız normal. Havaların biraz daha ısınmasıyla satışların artacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde meşhur yerli karpuzumuz da tezgahtaki yerini alacak.” dedi.

Karpuz Tezgahlarda Yerini Aldi Iste Kilo Fiyati 461992 C3C86783Df8Ab8F4Dff1F37B66F710Aa

Rakı fiyatlarına dev zam geldi! Rakı fiyatlarına dev zam geldi!

DİLİMİN FİYATINI AĞIRLIĞI BELİRLİYOR

Sezondan ümitli olduklarını kaydeden Şenses, “Biz yıllardır bu işi yapıyoruz. Karpuzda vatandaşlarımızın tercihi olduk. Çünkü doğal, organik ve kaliteli karpuzlar satıyoruz. Şu anda karpuzun kilosu 60 lira. Bu sezon ekonomik durumdan dolayı müşterilerimizin talepleri doğrultusunda dilim satışlarımızda başladı. Dilimin ağırlığına göre fiyat belirliyoruz. Tüm müşterilerimizi karpuz almaya bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Şenses, üzerindeki deseni açık olan karpuzların daha lezzetli olduğunu belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ