Tüp bebek merkezinin mutfağı olarak kabul edilen ve 'kısırlık' tedavisinde önemli rol oynayan Androloji Laboratuvarı, Aydın'da çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere derman olacak.

KISIRLIK 6-7 ÇİFTE BİR GÖRÜLÜYOR

Üroloji Anabilim Dalı Androloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haluk Erol, yardımcı üreme teknikleri ile hizmet vermeye başlayan Androloji Laboratuvarı'nın hizmete başlamasının, hastalar için müjdeli bir haber niteliğinde olduğunu söyledi. 
  Halk arasında kısırlık olarak bilinin ‘infertilite’nin her 6-7 çiftten birinde görülen bir sorun olduğunu belirten Erol, “Genç insanlarımızı hem fiziki hem de duygusal anlamda yıpratan bir sorun olan kısırlığın bir diğer özelliği tedavi edilebilir olmasıdır. Günümüzün gelişen teknolojisi sayesinde çocuk sahibi olmanın önündeki engellerin birçoğu artık aşılabilmektedir. Bu tekniklerden bir tanesi olan ve halk dilinde ‘aşılama’ olarak bilinen teknik, artık Üniversitemiz hastanesinde de yapılmaya başlanmıştır Bir çift problemi olan infertiliteye karşı Hastanemiz Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ile Üroloji Anabilim Dalı birlikte çalışmaktadır. Bu konuda bilgi ve ilgi sahibi öğretim üyelerimizin yanı sıra eğitim almış teknik personelimizin de olması önemli bir stratejidir. Bu stratejiye gerçekleşme imkanı veren Başhekimliğimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

"TÜP BEBEK MERKEZİ KURULACAK"

ADÜ Hastanesi’nde tüp bebek merkezinin ilk adımını attıklarını kaydeden Erol, şunları söyledi: “Aşılama yöntemi ile erkeğin verdiği semen, laboratuvar ortamında hazırlanarak eşinin rahmine verilebilecek hale getirilmekte ve verilmektedir. Bu hazırlama sonrasında bir taraftan meninin kalitesi arttırılmakta, diğer taraftan da meninin rahime ulaşmasına engel olan faktörler ortadan kaldırılmaktadır. Ancak bu tekniğin uygulanması için meni kalitesinin belli bir seviyenin üzerinde olması beklenmektedir. Bu yöntemin başarılı olmaması veya daha düşük semen kalitesi durumunda ise daha ileri tekniklerin devreye girmesi beklenmektedir. Başlatmış olduğumuz bu hizmet, daha ileri bir teknik olan tüp bebek merkezinin de kurulmasıyla üniversitemize yakışan aşamaya varma yolunda önemli bir adımdır.”