Nazilli Belediye Meydanında, 23 Mart - 01 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan 9. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali açılış töreniyle resmen başladı. Nazilli Belediyesi Mehteran Takımının gösterisiyle başlayan törenler, protokol konuşmaları ve açılışa katılan sanatçıların selamlama konuşmalarıyla devam etti. Ardından plaket töreni gerçekleşirken, son olarak festivalin konuğu halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından açılış töreni sona erdi.

ALICIK, “BEYİN GÖÇÜNE İHTİYACIMIZ YOK”

Festivalin açılış konuşmasına Arif Nihat Asya’nın ‘Bayrak’ şiiriyle başlayan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, festival hakkında bilgiler vererek konuşmasına devam etti. Bu zamana kadar yapılan hizmetlerini ve bundan sonra yapmak istediği hizmetleri anlatan Haluk Alıcık, “Bu zamana kadar yaptığımız festivallerde toplam 323 sanatçıyla birlikte olduk. Nazilli’nin kültür şehri olması için ben ve ekibim elimizden geleni yapıyorum. Festivallerimiz boyunca hayatlarını kaybeden Oktay Sinanoğlu, Tayfun Talipoğlu, Ülkü Adatepe, Bilgin Adalı ve Muzaffer İzgü’ye Allah’tan rahmet diliyorum. Bu tür kültür festivalleri çok önemli. Türk çocukları bilgi birikimi içinde olmalı. Bu festivaller bunun için fırsat. Bu saatten sonra beyin göçüne ihtiyacımız yok. Milletimizin bu çocukların enerjisine ihtiyacı var. Bu ülkede adam gibi yetişip bu devlete hizmet verecektir. Festival boyunca salonlarımız hep dolu olsun. Herkesi festivale bekliyoruz” dedi.

KÜÇÜK, "HERKESİ FESTİVALE ÇAĞIRDI"

Festivallerin bir milletin kültürel gelişiminde önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli yaşayan vatandaşlarında festivali kaçırmaması gerektiğinin altını çizdi. Kaymakam İbrahim Küçük, “Şehrin ruhunu ayakta tutan ve kişilik kazandıran değerler bu tür etkinliklerle oluyor. Toplumların sağlıklı yapıya kavuşması ancak bunlarla mümkündür. Belediyemizin bu yıl hazırlamış olduğu bu festival nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum. Dolu dolu bir program, alanında her biri usta sanatçıları izleyeceğiz. Dilerim böylesi özel günler aratarak devam eder” şeklinde konuştu.

AKIN, "NAZİLLİLERE TEŞEKKÜR ETTİ"

Kısa bir selamlama konuşması yapan Şair, Yazar ve Gazeteci Sunay Akın da, Saray Bosna’da savaş yıllarından bir şair hayatını neden kaybettiğine dair olayı anlatmasıyla başladı. Akın, “Sanat bir insanlığın var oluş sebebidir. Sanat her dönemde ön planda olmuştur. Dünyada barış ve kardeşlik hakim olacaksa bunu kitaba değer verenlere borçluyuz. Ben kitap, sanat ve edebiyata sahip çıktıkları için Nazillilere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AKIN VE İZGÖREN İLK KONUKLAR OLDU

Selamlama konuşması yapan konuk sanatçılarda bu tür festivallerinden kent kültürüne katkılarından bahsederek, halkı 10 gün sürecek festivali katılmaya davet etti. Konuşmaların Ardından halk oyunları ekipleri folklor gösterisi sundu. Festival ilk gün ‘Karanlıktan Aydınlığa’ söyleşisiyle Sunay Akın’la başlarken, kişisel gelişim uzmanı Ahmet Şerif İzgören’in ‘Gazete Kağıdından Paraşüt Yapmak’ söyleşisiyle sona erdi.