WhatsApp, Perşembe günü ses destekli ekran paylaşımı ve yeni bir hoparlör spot ışığı özelliği sunarak cihazlar arasında görüntülü arama deneyimini güncelledi. Ayrıca görüntülü arama katılımcı sınırını 32 kişiye kadar çıkarıyor.

WhatsApp geçen yıl Ağustos ayında görüntülü aramalar için ekran paylaşımı desteği sunmuştu. Anlık mesajlaşma uygulaması şimdi de ekranınızın yanında ses paylaşma desteğini etkinleştirerek bu deneyimi geliştirdi. Bu sayede WhatsApp araması sırasında kişilerinizle birlikte video izleyebileceksiniz.

WhatsApp'ın görüntülü aramada yaptığı bir diğer önemli güncelleme ise, kullanıcıların cihazlar arasında tek bir görüntülü aramada 32 kişiye kadar katılımcıya sahip olmasını sağlayan genişletilmiş sınırı oldu. Bu güncellemeden önce, WhatsApp mobil cihazlarda 32 katılımcı sınırına sahipken, Windows ve macOS'taki kullanıcılar sırasıyla 16 ve 8 katılımcıya kadar ekleyebiliyordu.

Whatsapp Aramalarina Onemli Guncelleme Yolda 479040 F89C88C4516D84454613D06Bd745170F

WhatsApp'ın cihazlar arası genişletilmiş görüntülü arama desteği, iPhone ve iPad kullanıcıları için Apple'ın FaceTime'ı ile uyumludur ve kullanıcıların 32 kişiye kadar katılımcıyla görüntülü aramalar yapmalarına olanak tanır. Öte yandan, Google Meet ve Zoom gibi platformlar, temel seviyede olsa bile kullanıcıların 100 kişiye kadar görüşmesine izin verir.

WhatsApp'taki en son güncelleme, bir video görüşmesinde konuşan katılımcıyı otomatik olarak vurgulamak ve ekranda ilk olarak görünmesini sağlamak için hoparlör spot ışığını da getiriyor.

Ayrıca, WhatsApp'ın ana şirketi Meta, kullanıcı zayıf ağ bağlantısına sahip olsa veya eski bir cihaz kullansa bile arama güvenilirliğini artırmak için WhatsApp'ta Meta Düşük Bit Hızı (MLow) codec'ini tanıttı. Bu, Meta'nın daha önce gerçek zamanlı iletişim ürünlerinde kullandığı açık kaynaklı codec Opus'a önemli bir yükseltme olarak geliyor. Tescilli kodek, açık kaynak kodekten %10 daha düşük hesaplama karmaşıklığı sağlarken bile Opus'un iki katı ses kalitesi sunacak şekilde tasarlandı.

MLow'un yanı sıra, WhatsApp bir blog yazısında önümüzdeki birkaç hafta içinde tüm uygun kullanıcılara aramayla ilgili en son güncellemeleri kademeli olarak sunacağını açıkladı.

Muhabir: ÖMER ARAZ