Çağımızın hastalığı: Karaciğer yağlanması Çağımızın hastalığı: Karaciğer yağlanması

Aydın’ın en önemli tarım ürünü olan kuru incirin, insan vücuduna olan faydaları saymakla bitmiyor. Adeta sağlık deposu olarak görülen kuru incir, her yaştan vatandaşın gözdesi oldu. Lezzetiyle de vatandaşların vazgeçilmez tüketim ürünlerinin başında yer alan kuru incir ile ilgili Aydın’ın başarılı Uzman Diyetisyenlerinden Beril Özenç, önemli açıklamalarda bulundu.

Gune Kuru Incir Tuketerek Baslayin 465896 2B4D31C7B0Ef647Ba485Cbe6B4Bb0E6B

“GÜN BOYU TOKLUK HİSSİ VERİR”

Vatandaşlara kuru incir tüketerek güne başlamaları yönünde tavsiyede bulunan Uzman Diyetisyen Beril Özenç, “En sağlıklı atıştırmaların başında kuru incir geliyor. Kuru incir, lifli oranı oldukça düşük bir atıştırmalık olduğundan sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasına yardımcı olarak kabızlığa iyi geliyor. Özellikle sabahları aç karnına ılık su ile birlikte tüketilen kuru incir, gün boyu tokluk hissi vererek kontrolsüz yemek yemenin önüne geçiyor. Bağışıklık sistemini de güçlendiren kuru incirin en önemli faydası yüksek kalsiyum içermesidir. Bu bakımdan kemik, saç ve diş yapısını güçlendirir. Güçlü bir antioksidandır ve toksinlerin kısa sürede vücuttan atılmasına yardımcı olur. Şeker oranı yüksek olsa da doğal şeker içerdiği için rafine şekerlerden daha sağlıklıdır. Ölçüyü kaçırmadan günde 2-3 adet kadar kuru incir tüketmek günlük şeker ihtiyacını karşılayarak kontrolsüz tatlı tüketiminin önüne geçer.” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ