Etkinlikte, Değirmen Çiftlik kurucusu ve sahibi Gürsel Tonbul tarafından, Aşçılık Programı’nın yanı sıra İkram Hizmetleri Programı 2. sınıf öğrencilerine “Eko-tarım ve Turizm Ekinoksu” ve “İklim değişikliği, Tarım ve Su” başlıklı sunum gerçekleştirildi.

Davutlar Myo Ogrencileri Degirmen Ciftlikte Bulustu 451037 489177D5Cf76Db80201Ff7A69416Efef

GÜRSEL TONBUL BİLGİ PAYLAŞIMINDA BULUNDU

Etkinlik kapsamında, öğrencileri tarım ve ekoturizm konularında bilgilendiren Değirmen Çiftlik kurucusu ve sahibi Gürsel Tonbul, tarımı yok sayarak, turizmin tek kalkınma modeli olarak görülmesinin doğaya, çevreye, sosyal yaşama ve doğrudan turizme zarar vereceğinden bahsederek, ‘’ Dolayısıyla, Eko-turizmi çıkmaza girer. Bu çıkmazın önce çevreye sonra sosyal yaşama ve sonunda turizm ekonomisine zarar verir. Böylece, ekonomik yarar göstergelerinin hızla aşağıya doğru inişe geçer. Toprağın ekilmesinin, çiftçinin, komşularının ve toplumun ihtiyaçlarının karşılanması ve insanların yaşamak için ihtiyaçları olan gıdaya ulaşmaları konusunda yoksunluktan, bağımlılıktan korur. Bu bağlamda, hakiki bir yemek kültürü; bir yerde yaşayan insanlarla, onları besleyen coğrafyanın toprağı, suyu, tohumu ve havası arasındaki bağdır. Bu kültürün bir parçası olmak için bir çiftlikte yaşamanız şart değildir. Bu çiftliklerin var olduklarını bilmeniz, çiftçilerin yaptıkları işlerin bir kısmını anlamanız ve kendinizi onların yerine koymanız yeterlidir.” dedi.

Davutlar Myo Ogrencileri Degirmen Ciftlikte Bulustu 451037 C4F946308B0B431E703Da67Beeccd0Ef

Seval Kablo A.Ş. çalışanları, piknikle moral depoladı Seval Kablo A.Ş. çalışanları, piknikle moral depoladı

ÖĞRENCİLER DEĞİRMEN ÇİFTLİK’TE GEZDİ

Davutlar MYO Müdürü Prof. Dr. Pınar Altıok Gürel, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Ahu Sezgin ve Aşçılık Programı ve İkram Hizmetleri Programı 2. sınıf öğrencileri Değirmen Çiftlik / Zeytinyağı Müzesi Oleatrium’u da gezdi. Müzeyi ziyareti sırasında Gürsel Tonbul tarafından öğrencilere, binlerce yıl öncesinden günümüze, zeytinyağının kadim geçmişi anlatılarak, olgun dönem hasadı zeytinlerinden üretilmiş, serbest yağ asit değeri naturel sızma zeytinyağı standardına uygun Andız zeytinyağı ikramı yapıldı. Öğrenciler ayrıca, organik tarım ve hayvancılık hakkında da bilgi aldı.

Davutlar Myo Ogrencileri Degirmen Ciftlikte Bulustu 451037 12204C4Bfbadff0797934252Dac637E4

Kaynak: AYLİN ESER