5 aday olarak girilen seçimde 185 oy alıp en yakın rakibiyle arasında 56 oy fark oluşan Durmuş Ökmen, 15 yıldır muhtarlık yapan rakibini de ekarte etti.
1994 yılında Karacasu'da dünyaya gelen Ökmen, ilk ve ortaokulu Geyre’de, liseyi Karacasu’da okudu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Arkeoloji bölümünden mezun olan Ökmen, kendisini "İnsanlarla ilişkisi iyi olan biriyim. Yeni insanlar tanımayı seven, siyasette yer almaktan gurur duyan bir kişiliğe sahibim" sözleriyle tanımladı. Okuduğu kitapları zaman zaman sosyal medya hesabından paylaşarak kitaplar hakkında bilgiler veren Ökmen, bu anlamda da çevresine örnek oluyor.

Universite Mezunu Muhtar Kitaplara Olan Sevgisi Ile Taniniyor 462643 Fa18E4476Fca64438F0175C2Abbc3Ce0

Adaylığa nasıl karar verdiği sorusunu yanıtlayan Ökmen, "Adaylığı aslında 3-4 yıldır düşünüyordum. Mahallede ki büyüklerimiz de sen bu mahallenin her işini karşılıksız olarak yapıyorsun, kimsenin kalbini kırmadan isteklerini yerine getiriyorsun. Muhtar adayı ol senin için çalışalım diyerek beni kamçıladılar ve adaylığa karar verdim. Genç yaşta muhtar olmak güzel bir his. Oy veren vermeyen herkesin desteğini görmek sevgisini hissetmek güzel bir duygu. Seçmen, seçimden önce çalışacağımın sözünü aldı. Mahallemize hizmet edeceksin, halkın sorunlarını dinleyeceksin diyerek telkinde bulundular. Taze bir kan olduğumu ve üniversite mezunu olmamın da fayda sağladığını düşünüyorum ama insan ayırt etmeksizin samimi ve dürüst olmam bu seçimi kazanmamda en büyük etken olduğunu düşünüyorum" dedi.

Universite Mezunu Muhtar Kitaplara Olan Sevgisi Ile Taniniyor 462643 A6E5044D3Fe37010Bc5D02326F9E4F08

YAPMAYI DÜŞÜNDÜKLERİNİ ANLATTI

Mahallesi hakkında yapmayı düşündüğü çalışmalardan söz eden Ökmen, "Mahallemizin genel temizliği, pazar yerinin çevre düzenlemesi, eskiden okul olarak kullanılan alanın park haline dönüştürülmesi, gençlerimizin içme suyu gibi olan halı sahamızın tamiri, ovalarımızda ki su sorununun halledilmesi gibi hizmetlerimiz olacak. Bunların gerçekleştirilmesi için gerekirse Karacasu Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Büyükyapıcı, Kaymakamımız Sayın Mehmet Gündoğdu ve Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’nun tabiri caizse kapısında yatacağımdan halkımızın hiç şüphesi olmasın. Genç muhtar olarak elbette yenilik getirmek istiyorum. Artık ben yaptım gibi düşünceler değil biz yaptık beraber başardık düşüncesinin hakim olacağı bir siyasi hayat olacak" ifadelerini kullandı.

HERKES KİTAP OKUMALI

Üniversite eğitimi ve kitaplara olan sevgisinden söz eden Ökmen, "Üniversiteyi Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Arkeoloji bölümünde okudum. Okul süresince Eğitim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler gibi fakültelerden kendimi geliştirmek için dersler aldım. Öğrenci kulüplerinde yöneticilik görevlerinde bulundum. Kitap okumayı seviyorum ve ülkede ki herkesin kitap okuması gerektiğini düşünüyorum. Hayata bakış açımı değiştiren, olaylara farklı pencerelerden bakmamı sağlayan bir alışkanlık kitap okumak. Vıctor Hugo , Dostoyevski , Aristoteles, Platon, Ahmet Hamdi Tanpınar, Orhan Pamuk, Yaşar Kemal , Yahya Kemal Beyatlı ve daha niceleri.. Platon’un Devlet kitabını her insanoğlunun okumasını tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

Universite Mezunu Muhtar Kitaplara Olan Sevgisi Ile Taniniyor 462643 6Cdeab7F61D8F5E0D247639Af1D0B370

Aydın Karacasu'da 65 m² 1+1 daire icradan satılıktır (çoklu satış) Aydın Karacasu'da 65 m² 1+1 daire icradan satılıktır (çoklu satış)

Ökmen sözlerini, "Son olarak oy veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Bu topraklar hepimizin. Hep beraber çalışacağız ve bölgemize güzellik katacağız" şeklinde tamamladı.

Universite Mezunu Muhtar Kitaplara Olan Sevgisi Ile Taniniyor 462643 5209995Bcdbd1Eec6D826Ab00334153F

Universite Mezunu Muhtar Kitaplara Olan Sevgisi Ile Taniniyor 462643 C6C3550270E3Aebaf700F1A82E05A3Af

Muhabir: ÖZGÜR DEDEOLUK