Devlet Su İşleri (DSİ) sorumluluğunda bulunmasına rağmen, yaklaşan sıcak mevsim öncesi sivrisinek ve larva oluşumunu önlemek adına çay içinde temizlik çalışması başlatıldı. Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan’ın talimatıyla, Ağaçlı Köprüsü’nden başlatılan çay içi temizlik ve suyolu açılması çalışması, Söke-Milas Karayolu’na kadar devam edecek.

Soke Belediyesi Sokenin Sorununa Yine Duyarsiz Kalmadi 465608 4F5167D9Ea4A61C8A090E2A7820E2E3A

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

Aydem Duyurdu. Söke elektrik kesintisi 06-07 Mayıs 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi Aydem Duyurdu. Söke elektrik kesintisi 06-07 Mayıs 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi

Söke Çayı içinde suyun akışkanlığını sağlayıp, suyolu kenarında oluşan bataklık alanların kurutulması, dolayısıyla sivrisinek ve larva oluşumunun önüne geçilmesi için çalışma başlatıldı. Tabanı beton yapılan alanın dışında eski maden ocağından, Ağaçlı kavşağına olan ve adeta ormana dönen Söke Çayı’nda suyolu açıldı. Yapılan temizlik çalışması yapılan ilaçlamanın kalıcı olmasını sağlarken, durağan suyun birikmesinin de önüne geçecek. Söke Belediyesi Sağlık İşleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda Söke Çayı’nda larva oluşumunu önlemek için ilaçlama çalışmalarına da aralıksız devam edilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ