Akaryakıtta yeni dönem yarın başlıyor! Akaryakıtta yeni dönem yarın başlıyor!
İncirliova İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından, 18 Ocak’ta Hürriyet Mahallesi, Namık Kemal Caddesi üzerindeki depoya baskın düzenlendi. Depoda yaptıkları aramada, 10 ton 960 litre sahte zeytinyağı ele geçiren ekipler, sahte zeytinyağına el koyarken, depoyu da mühürledi. Depoyu kiralık olarak kullanan şahıs, ifadesinin alınmasının ardından serbest kalırken, sahte zeytinyağı operasyonu ise İncirliova’nın yanı sıra Aydın genelinde büyük ses getirdi. Aynı cadde üzerinde uzun yıllardan beri zeytin, zeytinyağı ve incir işletmesi bulunan Ömer Demiray, mağdur oldu. Sahte zeytinyağı üretimi yapılan depoyu birçok vatandaşın bilmediğini belirten Demiray, söz konusu kişi ve depo ile bir alakalı olmamalarına rağmen müşterilerin bile kendilerine şüphe ile bakmasının onurlarına dokunduğunun altını çizdi.sahte-zeytinyagi-magdur-etti-esnaflar-zan-altinda-kaldi-439752-30593e072a784d9ece837b0642381edc.jpg“ZOR DURUMDA BIRAKTI”

40 yıllık esnaf olduğunu vurgulayan Demiray, “Son günlerde zeytinyağı fiyatlarının oldukça artmasından dolayı bazı sahte zeytinyağları ortaya çıkmaya başladı. Dükkanımızın bitişiğinde, dışarıdan gelen birilerinin depo olarak kullandığı yerde, polis baskını ile tonlarca sahte zeytinyağı ele geçirildi. Bu cadde üzerinde en eski işletme biz olduğumuz için herkes bizim yaptığımızı düşündü. Bizimle hiçbir alakası olmamasına rağmen en çok mağdur olan biz olduk. En kötüsü de İncirliova’nın sahte zeytinyağı ile adının geçmesi, ilçemizdeki işletmecileri oldukça zor durumda bıraktı ve mağdur etti” ifadelerini kullandı.sahte-zeytinyagi-magdur-etti-esnaflar-zan-altinda-kaldi-439752-8a73be04b8c8d51e3beea3061a9d82a1.jpg

VATANDAŞLARI UYARDI

Zeytinyağının kilogram fiyatının şu anda 300 liradan satıldığını dile getiren Demiray, “300 liranın altıdaki fiyatlarda satılan zeytinyağlarında mutlaka bir sıkıntı vardır. Sosyal medyada 10 litre zeytinyağını 700 TL fiyatla satmaya kalkıyorlar. Bu fiyata satılanın zeytinyağı olması mümkün değildir. Halkımızın da ‘Bu paralara gerçek zeytinyağı olmaz’ demesi lazım. İyi araştırma yapması lazım. Biz de güvendiğimiz üreticilerden zeytinyağı alıyoruz. Zeytinyağı alırken biz kokusuna, tadına bakarız, gözle kontrol ederiz. Şüpheli bir durumla karşılaşırsak kendimize ait laboratuvarda tahlilini yaparız” dedi.