Tarım ve Orman Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 1874 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre adaylar, başvurularını 27 Temmuz-9 Ağustos tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Kariyer Kapısı sistemi aracılığıyla gerçekleştirebilecek.

Başvurular 27 Temmuz'da Başlıyor

Adaylar başvurularını, Kariyer Kapısı İşe Alım Platformu üzerinden e-Devlet şifreleriyle elektronik ortamda yapabilecek.

Başvuru tarihleri:

  • Başlangıç: 27 Temmuz

  • Bitiş: 9 Ağustos

Şahsen veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.

Image-54

1874 Personel Hangi Kadrolara Alınacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ilanına göre personel alımı yapılacak kadrolar şöyle:

Meslek Grubu Kontenjan
Mühendis 800
Veteriner Hekim 645
Destek Personeli 239
Koruma ve Güvenlik Görevlisi 73
Büro Personeli 60
Gemi Adamı 23
Avukat 13
Laborant 9
Biyolog 7
Kimyager 5

KPSS Şartı ve Gemi Adamı Alımı

Personel alımında 2024 KPSS puanları esas alınacak.

Ancak gemi adamı kadrosuna yapılacak alımlarda KPSS şartı aranmayacak. Bu kadro için adaylar uygulamalı sınava tabi tutulacak.

Sonuçlar Nereden Açıklanacak?

Yerleştirmeye hak kazanan adayların isimleri Tarım ve Orman Bakanlığı'nın resmî internet sitelerinde yayımlanacak.

Ayrıca adaylar sonuçlarını Kariyer Kapısı sistemi üzerinden de sorgulayabilecek.

İlanda, başvuru şartları, adaylarda aranacak nitelikler, değerlendirme süreci, yerleştirme ve atama işlemlerine ilişkin ayrıntılı bilgilere de yer verildi.

Bakan Yumaklı'dan Personel Alımı Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, personel alım sürecini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu.

Ballı sarı lop tezgahta : Nazilli'de turfanda incirler cep yaktı
Ballı sarı lop tezgahta : Nazilli'de turfanda incirler cep yaktı
İçeriği Görüntüle

Yumaklı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bakanlığımızın gücüne güç katacak 1874 personel alımı sürecini başlatıyoruz. Ülkemizin dört bir yanında üretime ve üreticiye hizmet edecek yeni çalışma arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Hayırlı olsun."

Kaynak: HABER MERKEZİ