Rekabet Kurumu, toplu yemek hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren şirketlere yönelik ön araştırmasını tamamladı. Yapılan incelemelerde elde edilen bilgi, belge ve bulguları değerlendiren Rekabet Kurulu, soruşturma açılması için yeterli şüphe bulunduğuna hükmetti.
Soruşturmanın odağında, kamu kurum ve kuruluşlarının düzenlediği toplu yemek hizmeti alımlarına ilişkin ihaleler yer alıyor. Şirketlerin bu ihalelerde danışıklı hareket ederek rekabeti bozduğu iddiası araştırılacak.
KAMU İHALELERİNDE DANIŞIKLI HAREKET İDDİASI
İnceleme, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4’üncü maddesinin ihlal edildiği iddiası üzerine başlatıldı. Söz konusu madde, rekabeti engelleme, bozma veya kısıtlama amacı taşıyan ya da bu etkiyi doğuran teşebbüsler arası anlaşmaları ve uyumlu eylemleri kapsıyor.
Rekabet Kurulu, 10 şirket hakkında yürütülecek soruşturmayla kamu ihalelerindeki rekabet koşullarını ve şirketlerin davranışlarını ayrıntılı şekilde inceleyecek.
SORUŞTURMA KARARI İHLALİN KANITLANDIĞI ANLAMINA GELMİYOR
Rekabet Kurumu, soruşturma açılması kararının şirketlerin kanunu ihlal ettiğinin kesinleştiği anlamına gelmediğini vurguladı. Hakkında inceleme başlatılan şirketlerin ihlalde bulunduğu veya yaptırımla karşılaşacağı yönünde, soruşturma tamamlanmadan kesin bir değerlendirme yapılamıyor.
Soruşturmanın sonucunda, kamu kurumlarının toplu yemek ihalelerinde rekabet kurallarının ihlal edilip edilmediği netlik kazanacak.



