PTT, son dönemde artan sahte gönderi etiketleri ile gerçekleştirilen dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları uyardı. Dolandırıcıların sahte etiketlerle yanıltıcı faaliyetlerini artırdığını belirten PTT, gönderilerin takibinin resmi kanallar aracılığıyla yapılmasının önemini vurguladı ve konuya ilişkin kritik bilgileri paylaştı.

Aydın'da incirin yevmiyesi belli oldu Aydın'da incirin yevmiyesi belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı faaliyetlerini gerçekleştiren, PTT A.Ş. “PTT AŞ” ismi ve güvenilirliği kullanılarak PTT Kargo gönderi etiketleri üzerinde değişiklikler yapıldığına dikkat çekerek, dijital olarak yapılan bu sahte düzenlemelerle vatandaşları yanılttığını dile getirdi. PTT A.Ş. dolandırıcıların, alıcı ve gönderici bilgilerinde istedikleri gibi düzenleme yaptıklarına ve bu yöntem ile sipariş veren kişiden ücret talep edildiğini aktardı. Bu neden dolayı PTT A.Ş. “Sahte gönderi etiketi düzenlenerek gerçekleştirilen, dolandırıcılık faaliyetlerine karşı daha dikkatli olunması önem arz etmektedir.” dedi.

Thumbs B C C67D48473C65D186618Dd

Dikkat edilmesi gereken hususlar neler?

PTT A.Ş., resmi internet sitesi üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, sahte gönderi etiketi düzenleyen dolandırıcıların, PTT A.Ş.'nin ismi ve güvenilirliğini kullanarak vatandaşları yanıltmaya çalıştığını belirtti. Bu sahte düzenlemelerin dijital ortamda gerçekleştirildiğine dikkat çeken PTT A.Ş., vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Gönderilerin takibi için resmi kanalların kullanılmasının önemini hatırlatan PTT A.Ş., konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı:

Sahte düzenlemelerle yanıltıcı faaliyetlerinin çzellikle sahte e-ticaret siteleri ya da sosyal medya platformlarında yer alan alışveriş bağlantıları aracılığıyla  gerçekleştiğine dikkat çeken PTT yetkilileri, dolandırıcılık girişimlerinin “Yeniden düzenlenmiş gönderi etiketleri ile gerçek olmayan alışveriş ürününün kargoya teslim edildiği izlenimi yaratıldığına dikkat çekerek, “Müşterilerimiz gönderilerini PTT AŞ’ye ait ‘https://gonderitakip.ptt.gov.tr’ uzantılı resmi kurumsal internet adresi üzerinden ya da PTT mobil uygulaması aracılığıyla akıllı cihazlar üzerinden ücretsiz indirerek uygulamada yer alan “Kargo Takip” sekmeninden sorgulayabilir.” Diyerek vatandaşları, dolandırıcıların tuzağına düşmemesi için uyardı.

Editör: Ömer Araz