Anayasa Mahkemesi’nin Resmi Gazete'de yayınlanan kararıyla ilgili Cumhurbaşkanı'nın rektör ve Merkez Bankası Başkanı atama yetkisinin iptal edildiği gündeme getirilmişti. Bu iddialara ilişkin hukuki değerlendirme yapan AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Rektör Atama, Merkez Bankası Başkanı atama ve görevden alma yetkisini iptal etmesi mümkün değil, bu zaten Anayasa ile düzenlenmiş bir husustur. Anayasa’nın ilgili maddesinde kanunun belirlediği usul ve esaslarda rektörler cumhurbaşkanınca, tek aday ise Yükseköğretim Kurulunca seçilir ve atanır diye bir hüküm var” dedi.

Ozmenden Dezenformasyon Uyarisi 476840 2Df8C153C276Adb58285006B27348C37

AK Parti ile CHP karşı karşıya AK Parti ile CHP karşı karşıya

YASAL DÜZENLEME YAPILACAK


Yüksek mahkeme tarafından verilen 12 aylık süreçte konuya ilişkin yasal düzenlemelerin meclis tarafından yapılacağını belirten Özmen, “Anayasa Mahkemesi, bazı kararlarla şekli iptal kararı verdi, usulle ilgili herhangi bir iptal yok. 12 ay sonra yürürlüğe girecek olması çok açık bir şekilde yasama organlarına bu noktada düzenleme yetkisi veriyor. Parlamentoya yeni bir yasal düzenleme konusunda görev vermiştir. Bu konudaki eksiklikler meclis başkanlığımızın ve grubumuzun çalışması neticesinde giderilecektir” diye konuştu.

AVUÇLARINI YALASINLAR


Özmen yapılan paylaşımlarla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni hedef alanlara da yanıt verdi. Özmen, “Sosyal medya mecralarında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden kaynaklanan bir kriz olduğu algısı oluşturmaya çalışıyorlar. Buradan bir kriz beklentisi olanlar avuçlarını yalasınlar” ifadelerini kullandı.

Muhabir: KAZIM YÖRÜKCE