7 Temmuz’dan itibaren GSR tescili olmayan sıfır araçların satışına izin verilmeyeceği açıklandığı andan itibaren, Türkiye otomotiv pazarına hizmet veren hemen hemen her firma, bayi ve distribütörler elinde bulunan araçları bir an önce eritip riske girmemek istemiyorlar.

7 Temmuz'dan itibaren GSR tescili olmayan sıfır araçların satışına izin verilmeyeceği duyurusuyla birlikte otomotiv sektörüne hizmet veren bayi ve distribütörler tarafından sunulan kampanyalar şu şekilde:

Aydın'da Hafta Sonu Hava Durumu Nasıl Olacak! Meteoroloji Açıkladı... Aydın'da Hafta Sonu Hava Durumu Nasıl Olacak! Meteoroloji Açıkladı...

Çeşitli otomobil markaları, sıfır araç alımlarında tüketicileri cezbetmek için kredi, takas desteği ve nakit indirim gibi avantajlar sunmaya devam ediyor. Bazı bayiler ise rekabeti artırmak adına liste fiyatının altında satışlar gerçekleştiriyor. Kampanyalarda indirim oranları yüzde 20'ye kadar çıkarken, bazı markalarda 300 bin liraya kadar indirim uygulandığı gözlemlendi. Özellikle, nakit indirimlerin yanı sıra sunulan finansman seçenekleri, tüketicilerin dikkatini çeken başlıca kampanyalar arasında yer aldı.

Otomotiv Piyasasinda 7 Temmuz Panigi Dususler Yuzde 20Yi Buldu 474180 D860B7A6A0Fa33F882Db6E4576498Ff3

İMAS Ertemel, konuyla ilgili açıklama yaptı!

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, konuyla ilgili AA muhabiriyle yaptığı konuşmada şu ifadelerle açıklamalarda bulundu:

"Bayilerin geçmiş dönemden verdiği yıllık siparişlerin stok anlamında birikmeye başladığına dikkat çeken İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel, 'Bayiler şu anda her marka, her modele göre kendi içlerinde hem peşin indirimleri uygulamaya hem de kendi bünyelerinde kampanyalar düzenlemeye başladı.' diyerek sözlerine şu şekilde devam etti: 'Bayiler ve distribütörler, ellerinde bulunan araçları bir an önce satıp riske girmemeyi amaçlıyorlar. Bu bağlamda çeşitli kampanyalar düzenleniyor. Benim düşünceme göre, eğer bu araçları belirli bir tarihe kadar satamazlarsa ve ellerinde kalırsa, belki de kendilerine faturalayarak, kiralama yoluyla veya 6 ay veya 6 bin kilometre gibi bir şartla kendilerine satabilirler.'"

Kaynak: HABER MERKEZİ