14 yaşında bulaşık yıkayarak başlayan meslek hayatına, 15 yaşında pastane bölümüne adım atarak devam eden Ali Osman Yetik,a kabinde sıcak, soğuk, alakart bölümlerinin her birinde en alttan başlayarak usta olana kadar meslek hayatına devam etti. Lise döneminden itibaren 9 altın olmak üzere 22 madalya elde eden Yetik, kategorisinde önemli yarışmalara katılımlarını sürdürüyor. Konu hakkında sorularımızı cevaplayan Osman yetik, ‘Yarışmalara ara verdim diyemem ancak önemli yarışmalara katılımlarım devam ediyor. Genç şeflere rehberlik ediyorum ve onları geleceğe hazırlıyorum. Yurt içinde düzenlenen organizasyonlarda genellikle jüri olarak görev alıyorum. Geçen sene Almanya da düzenlenen, İKA Dünya Aşçılık Olimpiyatları’na çok iyi hazırlanmıştım ama elimde olmayan imkanlardan dolayı katılamadım’ dedi.

Osman Sef Rekor Denemesine Hazirlaniyor 472240 6B3Ae351E6D1Cde66F2Da455A0Aeca26

Kaçış planı suya düştü: Aranan şahıs Yunanistan’a kaçarken yakalandı Kaçış planı suya düştü: Aranan şahıs Yunanistan’a kaçarken yakalandı

SUSHİ FESTİVALİ HAVASINDA REKOR DENEMEM OLACAK

Çalışmakta olduğum, Hilton Dalaman Otel’de tema geceleri düzenleniyor ve bunlardan birisi de haftada 1 gün düzenlenen Uzakdoğu gecesi. En dikkat çeken büfelerimizden birisi de sushi büfesi. İki gün süren ön hazırlığın sonunda ekip arkadaslarım ile birlikte 6 bin adet sushi hazırlıyoruz. Daha sonra büfe üzerine halı dokur gibi tek tek özenle yerleştirip şekiller oluşturuyoruz. Sanırım, simetri takıntımın da bu duruma etkisi var. Hedefim bu sayıyı 10 bine çıkartıp, sushi festivali havasında bir rekor kırmak.

Osman Sef Rekor Denemesine Hazirlaniyor 472240 66Bc669E1Bd0B8F7786D82A686301E92

DENİZLİ’NİN MEŞHUR LEBLEBİ ÇORBASINI 5 TONLUK DEV KAZANDA YAPACAĞIM

Aslında tek rekor denemesi projem bu değil. Anadolu Aşçılar Federasyonu ve Denizli Aşçılar Derneği’nin de desteğiyle, Denizli'nin meşhur leblebi çorbasını 5 tonluk dev kazanda yapma projem var. Kuşadası’nda da da çok güzel etkinlikler gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu rekorları kırmaktaki amacımız yeni yetişen şeflere ilham vermek, onların kişisel ve mesleki gelişimine katkıda bulunmak, aynı zamanda rekabete teşvik etmek ayrıca Türk şeflerin neler yapabildiğini tüm dünyaya göstermiş olacağız. Bu tarz etkinliklerin yeni teknik ve yöntemlerin geliştirilmesine öncülük edeceğini düşünüyorum.

Osman Sef Rekor Denemesine Hazirlaniyor 472240 D601Ca0F0Ea6D9844E09Fb913024012D

Muhabir: Aylin Eser