‘Kaya Premium’ yeni yerinde hizmete açıldı! İncirliova’nın yeni gözdesi olacak... ‘Kaya Premium’ yeni yerinde hizmete açıldı! İncirliova’nın yeni gözdesi olacak...

Hizmet – İş Aydın Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu Nazilli Belediyesine ait Hangar Kafe’de gerçekleştirildi. Genel kurula, Hizmet İş Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, Aydın Şube Başkanı Ahmet Turan, İzmir Şube Başkanı Gültekin Şimşek, Manisa 2 No’lu Şube Başkanı Tekin Turgut, Denizli Şube Başkan Yardımcımız Muhammet Ali Oğuz, Ankara 4 No’lu Şube Başkan Yardımcı ve Genel Merkez Kadın Komite Başkan Yardımcısı Arzu Tekin, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Aydın Şube ve İl Başkanları, Kamu Sen Aydın İl Başkan Vekili Engin Tulumbacı, Medya-İş Sendikası Aydın İl Temsilcisi ve Nazilli Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ümit Özmen, Sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri, delegelerimiz ve basın mensupları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan kurulu oluşturuldu.

Nazillide Hizmet Isin Baskani Turan Oldu 478185 954Da714F8Daca4Ae8F93F5A411Dbb40

“GENEL KURULLARIMIZ HUZUR İÇİNDE GEÇER”


Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, HİZMET-İŞ Sendikası olarak Nazilli özelinde bölgede örgütlenmeye çok önem verdiğimizi belirterek, “HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’in olduğu yerde huzur vardır. Bizim hiçbir genel kurulumuzda kavga olmaz. Biz kavgacı bir sendikacı değiliz. Bizim Şube Genel Kurullarımız huzur içinde geçer. Birlik beraberlik içerisinde bir bayrak yarışı olarak başlar” dedi.

“HİZMET-İŞ DEMEK MÜCADELE DEMEK”


HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası denildiği zaman mücadelenin akla geldiğini dile getiren Özdemir, “Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın taşeron işçiliğini bitirmek için başlattığı mücadele ile taşeron işçiliğine son verildi. Yüzbinlerce taşeron olarak çalışan arkadaşımız belediyelerin bünyelerinde kurulan şirketlerde daimi işçi olarak çalışmaya başladılar. Sendikalı olma hakkı, toplu iş sözleşmesi hakkını, izin ve kıdem tazminatı gibi daha birçok hakka sahip oldular. Kadro kapsamı dışında kalan KİT’lerde çalışanlar var, mevsimlik işçiler var bunlar için de mücadelemiz devam ediyor. 6772 sayılı kanunla kamuda çalışan tüm işçilere ilave tediye ödenirken, belediye şirket işçileri alamıyor. Bunun da mücadelesini veriyoruz. Bu sorunları çözecek olan HAK-İŞ’tir, HİZMET-İŞ’tir” dedi.

Nazillide Hizmet Isin Baskani Turan Oldu 478185 01299D8018E039099092D909E7B740B2

“PARTİ DEĞİŞİKLİĞİ YAŞANAN BELEDİYELERDE İŞÇİ KIYIMI DEVAM EDİYOR”


31 Mart Yerel seçimleri sonrası belediyelerde oluşan tabloyu da değerlendiren Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, “Seçimlerden sonra birçok belediyede parti değişikliği yaşandı. Bu durum bizim için yeni değil 2019 yılında aynı tablo ile karşılaştık. İstanbul, Bolu ve birçok ilde işten çıkarmalar yaşandı. Yaptığımız eylemlerle işten çıkarılanlar arkadaşlarımız yeniden işlerine döndü. Aynı tablo 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası bir kez daha karşımıza çıktı. Üyelerimiz önce HAK-İŞ’ten HİZMET-İŞ’ten istifa ettirildiler sonrada işlerinden çıkartıldılar. Şu ana kadar beş bin arkadaşımızı işten çıkardılar. Van, Cizre, Silifke ve Yalova başta olmak üzere parti değişikliği yaşanan belediyelerde işçi kıyımı devam ediyor. Bizde nerede bir işçimize, emekçimize dokunurlarsa orada o işçiler işe alınana kadar eylemimizi devam ettiriyoruz. Biz bize güvenen hiçbir arkadaşımızın başını öne eğdirmeyiz.” Şeklinde konuştu.

“EV İŞÇİSİ EMEKÇİLERİNİ ÖRGÜTLEMEYE BAŞLADIK”


Sendika Genel Merkez Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı Arzu Tekin de yaptığı konuşmada, “HAK-İŞ olarak 200 bin kadın üye sayısıyla Türkiye’de konfederasyonlar arasında en fazla kadın üyeye sahip olmanın gururunu taşıyoruz. HİZMET-İŞ Sendikası olarak ta Genel Kurullarda aldığımız kararlarla kadın temsilini artırmak ve eşitlik ilkesini vurgulamak adına büyük bir yol katetmiş olup kadınların güçlenmesi ve haklarının korunması için çalışmalarımıza her geçen gün daha da hız vermekteyiz. Türkiye'de de ev işçilerinin sıkıntılarını düşünmek yine HAK-İŞ’e ve HİZMET-İŞ’e düştü diyerek emeğin en kırılgan noktası olan ev işçisi emekçilerini örgütlemeye başladık” dedi.

Nazillide Hizmet Isin Baskani Turan Oldu 478185 0B66Cb47Cf691Ab799A1F68Ba7Bd4B83

“BÜYÜK HEDEFLERE ULAŞMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”


Kardeşlerimizin sesi olmak boynumuzun borcudur diyen Ahmet Turan, “ İşçi haklarını savunmak için buradayız. Her bir işçi kardeşimiz milletimizin birliğini ve gücünü temsil ediyor. Haklarını savunmak bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Hep birlikte daha güçlü ve kararlı adımlar atacağız. Dünyanın her yerinde ezilen kardeşlerimizin sesi olmak boynumuzun borcudur. Adaletin ve eşitliğin savunucusu olmalıyız. Bugün yeni bir başlangıç yapıyoruz. Sendikamızın geleceğini inşa ederken, geçmişteki başarılarımızdan aldığımız güçle daha büyük hedeflere ulaşmak için çalışacağız. Kongremize katılan her birinize teşekkür ediyorum. Unutmayalım ki atalarımızın mirası olan bu vatanı daha yaşanabilir hale getirebilmek için her birimiz üzerimize düşeni yapacağız” şeklinde konuştu.

YÖNETİM KURULU OLUŞTU


Ahmet Turan başkanlığındaki yönetim kurulunda Atilla Baykan ve Yasemin Saner, Denetleme Kurulu’nda Nazmi Ceylan, Yağmur Mola, Sevcan Demirağ, Disiplin Kurulu’nda Gürcan Güzel, Salim Işıktepe, Yasin Cengiz yer aldı.

Muhabir: NAZLI ALTINAYAR