Nazilli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın birinci duruşmasına “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık M.A. ve ailesi ile taraf avukatları katıldı.  Maktul Edanur Arslan’ın Erzurum’daki annesi Kibriye Özdemir ve babası Mahmut Özdemir, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.
Duruşmada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) avukatları da hazır bulundu.

Whatsapp Görsel 2024 05 15 Saat 21.46.06 4D627F73
İFADELERİYLE ÇELİŞTİ
Duruşmada konuşan M.A, eşini yastıkla boğduğu yönündeki ilk ifadelerinin aksine beyanlarda bulundu.
Olay günü uyuşturucu madde kullandığını belirten M.A, “Ben kavga sırasında eşimin yüzünün sağ tarafına bir tokat atmıştım, burnuna herhangi darbe vurmadım. Edanur’un kavga sırasında başını duvara çarptığını gördüm. Edanur daha sonra odaya yatmaya gitti. Ben evden çıkıp geri döndüğümde onu yerde baygın halde yatarken buldum ve uyansın diye yüzüne su döktüm. Sonra da ablama haber vermek için evden çıktım. Üzerime atılan suçlamayı kabul etmiyorum. Ben kesinlikle eşimin boğazını sıkmadım ve yastıkla ağzını ve burnunu kapatacak şekilde bastırmadım. Ben sadece bir tokat atmıştım. Keşke bu olay yaşanmasaydı, keşke olan bana olsaydı.” dedi.
Hakimin, 'Edanur yerde hareketsiz yatarken yastıkla yüzüne bastırdım' şeklindeki ilk ifadesini hatırlattığı M.A, o gün olayın şokuyla sorulan her soruya ‘evet’ dediğini söylediğini aktardı. 
M.A’nın ailesi de suçlamaları reddetti.    

Whatsapp Görsel 2024 05 15 Saat 21.46.07 80Cf436D

Kuyucak'ta yol kenarında cesedi bulunmuştu! Kimliği belli oldu, meğer 6 gündür kayıpmış... Kuyucak'ta yol kenarında cesedi bulunmuştu! Kimliği belli oldu, meğer 6 gündür kayıpmış...

“BENİM YAVRUMU 1 AYLIK BEBEĞİNDEN AYIRDI”
Edanur Arslan’ın annesi Kibriye Özdemir, gözyaşlarını tutamayarak, “Ben kızımın doğum yaptığı zaman evine gittiğimde bir gece kızım ağlayarak yanıma geldi. Sanığın kendisini öldürmekle tehdit ettiğini söyledi. Ertesi gün sanık kızımı alarak bir yere götürdü. Kızım eve döndüğünde sanığın onur uçurum kenarına götürdüğünü ve onu uçurumdan aşağıya atmakla tehdit ettiğini söyledi. Benim kızım bir aylık bebeğinden ayırdı. Yavrum çok masumdu. Sizin vicdanınıza bırakıyorum. Acımız çok büyük. Sanıktan şikayetçiyim.” diye konuştu.

“DOĞRUYU SÖYLE KATİL!”
Baba Mahmut Özdemir ise, sanığın söylemlerini yalanlayarak, M.A’nın kızları Edanur Arslan’ı öldürmekle tehdit ettiğini vurguladı. Özdemir, sanığa “Doğruyu söyle katil” diye seslenerek, “Baştan aşağıya yalan söylüyor. Bir adamın karısını öldürebileceği kafamızdan geçmiyordu. Meğerse tehditleri doğruymuş. Bu ölümden kardeşlerinin de babasının da bilgisi var.” ifadelerini kullandı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile KADEM avukatları, sanığın iddianameye uygun ceza almasını istedi.
Mahkeme heyeti, sanık tarafın uyuşturucu madde kullanması nedeniyle adli rapor alınması talebini reddetti ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Dava, 11 Haziran tarihine ertelendi.
Duruşmada Aydın Baro Başkanı Avukat Sezgin Çetin, Aydın Barosu Nazilli temsilcisi Emel Şahin, CHP Aydın Barosu Kadın Hakları Komisyonu temsilcisi Avukat Gamze Kahya, avukatlar Nezahat İçer ve Avukat Aylin Öner ile CHP İlçe Başkanı Avukat Sema Aslıhan Ökmen yer aldı.

DAVA VE İDDİANAME
5 Mayıs 2023 tarihinde Yeni Mahalle'de ikamet eden iki çocuk annesi Edanur Arslan'ın yakınları evden gelen bağırma sesleri üzerine eve girmiş, baygın halde bulunan kadın, ambulansla hastaneye kaldırılmış ancak müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.
Katil zanlısı M.A, polis merkezine giderek eşini darp ettiğini söylemiş ve teslim olmuştu.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.A, tutuklanmış, M.A'nın ifadesinde, tartıştıktan sonra aralarından çıkan arbedede eşini yastıkla boğarak öldürdüğünü söylediği öğrenilmişti.
M.A hakkında “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılama süreci başlatılmıştı.

Muhabir: M.NAZLI ALTINAYAR