15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla Nazilli’de düzenlenen anma programı, Eğriboyun Kabristanı’ndaki şehitlik ziyaretiyle başladı. İlçe protokolü, şehitlerin kabirlerine karanfil bırakarak dualar ederken, 15 Temmuz gazisi emekli polis memuru Mahmut Başpınar da evinde ziyaret edildi.

Nazilli Kaymakamlığı koordinesinde gerçekleştirilen programa Nazilli Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Esen, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Refik Özsoy, kamu kurumlarının temsilcileri, siyasi parti yöneticileri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri katıldı.

ŞEHİTLER İÇİN DUALAR EDİLDİ
Program kapsamında İlçe Müftüsü Hakan Türe tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Ardından şehitlerin ruhuna dualar edilirken, protokol üyeleri kabirlere karanfil bıraktı. Ziyaret sırasında yalnızca şehit mezarları değil, hayatını kaybeden gazilerin kabirleri de tek tek ziyaret edilerek rahmetle anıldı.

15 TEMMUZ GAZİSİNE VEFA ZİYARETİ
Şehitlik programının ardından protokol üyeleri, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı’nda görev yaparken düzenlenen saldırıda yaralanarak gazi olan emekli polis memuru Mahmut Başpınar’ı Yeşil Mahalle’deki evinde ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Devlet Övünç Madalyası Beratı ile taltif edilen Başpınar ve ailesiyle yakından ilgilenen Kaymakam Huriye Küpeli Kan, gazinin eşi için de çiçek takdim ederek aileye minnet ve teşekkürlerini iletti.

ANMA ETKİNLİKLERİ GÜN BOYU SÜRECEK
15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında Nazilli’de düzenlenen programlar gün boyunca devam edecek. Etkinlikler çerçevesinde öğle namazı öncesinde Koca Camii'nde şehitler için Mevlid-i Şerif okunacak, ardından dualar edilerek aziz şehitler bir kez daha rahmet ve minnetle anılacak.







