Kahvederesi Yaylasında bulunan Efem Restaurantta düzenlenen Başkan Nuri Arslan ev sahipliğindeki toplantıya Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, belediye meclis üyeleri ve ticareti odasına kayıtlı üyeler katılım sağladı. Toplantıda üyeliklerinde 15 yılı dolduran üyeleri plaketleri takdim edildi. Kahvaltı servisinin ardından bir konuşma yapan Arslan, "Karacasu'da ikincisini gerçekleştirdiğimiz toplantımıza hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bizim bu programları yapmaktaki ana sebebimiz etkileşimle alakalı. Üyelerimizle alakalı etkileşimi yeterli düzeye ulaştıramadığımız için 2020 yılında bu programları başlattık. Allah'ım bir daha o günleri göstermesin pandemi ve depremler sebebiyle bu programları bir süre daha ertelenmiştik. Üyelerimizin serzenişte bulunduğu konulardan bahsetmek istiyorum. Uygun imkanlı finansal kaynak yani uygun faizli kredi bulamıyoruz. Bu da en çok esnaf odasıyla bizim aramızdaki farktan kaynaklanıyor" dedi.

Nazilli Ticaret Odasi Karacasuda Uyeleriyle Bulustu 473169 55D47E58Ff44F0Dad1D45847683Baf1D

"SİZLERİN SORUNLARINI EN ÜST MERCİLERE İLETİYORUZ"

Kredi konusunu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in olduğu toplantıda da bizzat ilettiklerini ifade eden Arslan, "Biz bir meslek örgütüyüz. Bizim yapacaklarımız sınırlı. Bizim yapacağımız ilk görev sizlerden gelen şikayetleri yetkili mercilere aktarmak. Bu yerelde Kaymakamımız, Valimiz, Belediye Başkanlarımız. Genelde de bakanlarımız, Cumhurbaşkanı Yardımcımız ve Cumhurbaşkanımız. Biz sizlerin bize ilettiği sorunları en üst mercilere kadar iletiyoruz. Bunların takibinden de vazgeçmiyoruz. Bu bahsettiğimiz kredi konusu mecliste düzenlemeyle yapılacak bı iş. Bu sebeple bütün siyasi partilere iletmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Nazilli Ticaret Odasi Karacasuda Uyeleriyle Bulustu 473169 De5F0D9446242924A50C227F62681A45

ÜYELERİN İLGİSİZLİĞİNDEN YAKINDI

Arslan konuşmasının devamında, "Geçen seçimlerden önce iktidar muhalefet bütün milletvekillerimizi çağırıp bir toplantı yapmıştık. Değerli üyelerimize de mesaj attık. Gelin sorunlarınızı birebir anlatın. Bizim 4 bin 900 üyemiz var. Bunun 3 bin 800'ü aktif. Sizce bu kadar üyeden bu toplantıya kaç kişi katılmıştır. Emin olun sadece 30 kişi geldi. Sorun buradan başlıyor. Derdimiz çok ama toplantıya gelen yok. O toplantıda 400 kişi olsaydı emin olun sorunlarımızın neredeyse tamamı çözülmüştü. Daha geniş katılım olmalı ki bu sorunlar çözülebilsin. Geçen hafta Odalar ve Borsalar Birliği toplantısı vardı. Yeni bir sistemle üyelerimize uygun faizli kredi imkanı oluşması derdindeyiz" dedi.

Ege Denizi'nde korkutan deprem Ege Denizi'nde korkutan deprem

KARACASU'DAKİ ÇALIŞMALARI ANLATTI


Arslan konuşmasının devamında, "Bizim üyelerimiz de aynı nitelikte aynı özellikte. Nihayetinde bu anayasaya da aykırı. Kamu kaynağı. Sonuçta bu x kurumun cebinden verdiğini bir kaynak değil. Hepimizin vergileriyle katkılarıyla hükümetlerimiz bunları bir şekilde tüccara tacire ulaştırıyor. Esnaf odasındaki esnafları küçük esnaf görme gibi bir düşüncelerinden dolayı oraya yönlendiriyorlar ama bugün hepinizin malumu. Bizim üyelerimiz yüzden 60'ından daha fazla ciro yapan esnaf odası üyesi iş yerleri var. Ama onlar sadece esnaf odası adından dolayı bu krediye ulaşabiliyor. Siz de Nazilli Ticaret Odası yazısından dolayı
bu krediye ulaşabiliyorsunuz. Bu sorunu bizler dinlendiriyoruz. Sonuca ulaşana kadar da dinlendirmeye devam edeceğiz. Sizlerin desteği ile" ifadelerini kullandı. Konuşmasında meslek liselerinin önemine de değinen Arslan, Karacasu'daki değerlerin coğrafi işaret alması için yaptıkları çalışmalardan da örnekler verdi. Toplantının sonunda bazı üyeler taleplerini dile getirirken bazıları da oda yönetimine teşekkürlerini iletti. Etkinlik fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Nazilli Ticaret Odasi Karacasuda Uyeleriyle Bulustu 473169 7Ac5845Bf992E03D95A3252665715Da2

Muhabir: ÖZGÜR DEDEOLUK