Nazilli CHP’de parti içindeki gerginlikler devam ederken, meclis üyesi Algan’ın belediye başkanı Tetik’e dair yaptığı açıklamalar, tansiyonu daha da yükseltti. Gazeteci Vedat Karaca ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Algan, Tetik’in siyasi tecrübesinin eksikliğine ve muhakeme yeteneğinin zayıfladığına dikkat çekti.

Algan: "Tetik Siyasi Tecrübeden Yoksun"

WhatsApp üzerinden paylaşılan ses kaydında meclis üyesi Algan, Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik’in 2 aylık yönetim sürecini değerlendirdi. Algan, “Benim gözlemlediğim şu. Politik bir şey konuşmuyorum, tamamen duygularımı paylaşıyorum. 657 sayılı kanuna tabii olmuş bir memurdan bahsediyoruz, bu benim çok yakın kardeşim olabilir. Siyaseten tecrübe nereden? Yıllardır siyaseten yaptığım hataların hepsini gördü. Görmek başka, yaşamak başka. Siyasi tecrübesi yok Ertuğrul Başkan’ın” ifadelerini kullandı.

Nazilli’de kaza Nazilli’de kaza

"Muhakeme Yeteneğinde Sıkıntılar Var"

Tetik’in belediye başkanı olduktan sonra günlük yoğunluğun altında ezildiğini belirten Algan, “Hayatında Ertuğrul başkan kaç kişiyle görüşmüştür? Şu anda günde yaklaşık bin-bin 500 kişiyle konuşuyor. İnanılmaz derecede pili bitti, inanılmaz derecede muhakeme yeteneğinde sıkıntılar yaşıyor. Onun için yanındayım zaten. Tamamen insanı zafiyete dayalı, yorgunluğa dayalı olarak artık dumura uğramış bir durumda” dedi.

Maaş Ödemelerinde Zorluk Ve Stratejik Hatalar

Algan, belediye yönetiminde yapılan büyük hataları da dile getirdi. “Ben ona dost olarak şunu önerdim, dinlemedi beni. İşçi, memur maaşını ödeyemeyecek noktaya geldik. Bunlar yaşandı. Bunların hepsinin sonucu olarak görüyorum. İyimser mi bakıyorum duygusal mı bilemiyorum. İnanılmaz derece yorgun, bu hatalar bundan yapıldı. Çok büyük stratejik hata, böyle bir hata yapılmaz” diyerek eleştirilerini sürdürdü.

79698

Milletvekillerine İşaret Etti

Algan, mevcut durumu düzeltebilecek kişiler olarak CHP Aydın Milletvekillerini işaret ederek, “Şimdi istesem Özgür başkanla konuşurum. Ama onunla konuşacak kişi milletvekillerimizdir. Onlar varken benim konuşmam doğru olmaz” şeklinde konuştu.

C H P L I ~1-1

Chp'de Sular Durulmuyor

CHP’li meclis üyesi Erhan Algan’ın bir etkinlikte sarf ettiği ‘Belediye yönetilemez hale gelmiş, neredeyse kayyuma bırakacağız’ sözlerinin ardından bu ses kaydı, CHP Nazilli’deki çatlakların derinleştiğini ve parti içi huzursuzluğun sürdüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. Algan’ın açıklamaları, parti yönetiminde ciddi sorunlar olduğunu ortaya koyarken, Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik ve CHP Nazilli İlçe Başkanı Aslıhan Ökmen’in bu eleştirilere nasıl yanıt vereceği merakla bekleniyor.

Muhabir: ÜMİT ÖZMEN