Sosyal medya platformu Facebook'ta, İsmet I. adlı bir kullanıcı, Nazilli Belediyesi Satın Alma Müdürü M.Ü’yü fahiş fiyatla eldiven satın almakla suçladı. İsmet I, paylaşımında, "Alım satım ve işletme müdürü M.Ü. sen değil misin 5 liralık eldiveni 12 liraya alan? 7 liralık fark 8 bin eldivende kaç lirası cebe kaldı onu bir açıklama yapar mısın?" ifadelerini kullandı. Bu sözler, belediyenin doğrudan temin ile aldığı eldivenlerin piyasa fiyatının çok üzerinde bir bedelle satın alındığı iddiasını gündeme getirdi.

N A Z I L L~1-1

Nazillili hurdacının bayrak hassasiyeti! Çöpe atılan Türk Bayrağını aracına astı... Nazillili hurdacının bayrak hassasiyeti! Çöpe atılan Türk Bayrağını aracına astı...

ELDİVEN BAŞINA 7 TL’LİK FARK İDDİASI

İddialara göre, önceki dönem belediye başkanı Kürşat Engin Özcan döneminde adet başına 12 TL'ye satın alınan eldivenlerin piyasa fiyatının sadece 5 TL olduğu ve bu alım işlemi sırasında 7 TL'lik bir fiyat farkının oluştuğu belirtiliyor. Toplamda 8 bin eldivenin satın alındığı göz önünde bulundurulduğunda, bu farkın ciddi bir miktara ulaştığı ifade ediliyor. Bu durum, Nazilli Belediyesi'nin satın alma politikalarının ve müdürlük faaliyetlerinin sorgulanmasına yol açtı. Belediyeden henüz resmi bir açıklama gelmezken, vatandaşlar ve sosyal medya kullanıcıları iddiaların doğruluğunun araştırılmasını talep ediyor.

N A E786~1

İNCELEME BAŞLATILACAK MI MERAK KONUSU OLDU!

Nazilli Belediyesi önceki başkanı Kürşat Engin Özcan döneminde de görevde olan M.Ü’nün bu iddialara karşı hesabın sahte olduğunu dile getirerek savcılığa suç duyurusunda bulunacağını yakın çevresine belirttiği öğrenilirken, belediye yönetiminin konu hakkında bir soruşturma başlatıp başlatmayacağı merakla bekleniyor. Gelişmeleri sosyal medyadan takip eden halk, şeffaf ve adil bir sürecin işletilmesini istiyor. Nazilli Belediyesi'nde yaşanan bu olay, yerel yönetimlerin satın alma süreçlerinde şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

2 MÜDÜRLÜĞÜN ALIM İŞİNİ İMZALAMADIĞI ÖĞRENİLDİ

Öte yandan belediye içindeki bazı kaynaklar ise sosyal medyada dile getirilen konunun doğru olduğu ancak adetin 60 bin olduğu ve fiyatın da 20 TL olduğunu ifade ederken, iki müdürlüğün fiyatların yüksek olduğu ve eldiven adetiyle ilgili kabul etmedikleri dile getirilirken, konudan eski başkan Kürşat Engin Özcan’ın da haberdar edildiği ve ödemenin de gerçekleştiğini dile getirdi.

Muhabir: ÜMİT ÖZMEN